söndag, december 29, 2019

Änglalikt och glittrig graffiti

Skyltsöndag mellan jul och nyår  mellandagsreans högtidsdagar. Hade tänkt jaga skojiga reaskyltar men kom helt av mig. Pappersänglarna i storlek XXL i danska modefirman Masais fönster var i alla fall snygga, inte sant?

Så här när helgmaten lagt sig i berg på tallrikarna och som sten i magen är fysisk träning behövlig. I Stockholm finns numera ett antal utegym, gratis att använda, och faktiskt ett rätt sympatiskt inslag i stadsbilden, eller kanske ska man säga i parklandskapet. Tydliga skyltar med instruktioner är på plats, för fel utförda övningar är inte bra träning. För min egen del blir det promenad förbi anläggningen ...

Graffitimålarna som roar sig på den tillåtna klotterväggen vid Hornstull måste också ha varit i feststämning, för nu glittrar det både av guld (eller är det brons?) och silver. Som vanligt lyckas jag dock inte tyda budskapet man skyltar med  om det nu finns något?
Skyltsöndag, som i Blogglandia infaller vareviga vecka, består av en stående inbjudan att publicera bilder av skyltar av alla möjliga och omöjliga sorter. Hjärtat i verksamheten tickar hos BP, och på det här stället hittar du namn på alla (?) skyltande bloggare.

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. Änglarna är ju jättefina, origami i basutförande skulle min japanska kompis Motoko säger. Men vackra är dom.
  Åsså skrattade jag åt det faktum att du hittat änglarna hos Masai, för det roliga är att även min sista skylt är just från Masai i Täby Centrum. Vilket sammanträffande:-)
  Jo, dessa utomhusgym poppar upp precis överallt. Minns att de var "inne" i Polen redan 2009, och de var legala väggar för graffiti också. Sverige ligger uppenbarligen lite efter här...
  Att tyda graffitin du visar kan jag inte heller, då tagsen liksom nästan förstör motivet. Men jag gillar ändå att graffitin finns. Det lättar upp så många tråkväggar tycker jag.
  Tusen tack för din toppen skyltmix och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg att graffitiväggen målades om i eftermiddags. Inte ens ett dygn får de där konstverken finnas!

   Radera
 2. De där utegymmen är väl av samma slag som man ser här i parkerna och vid havskanten? De används faktiskt, ungarna brukar tycka de är roliga också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser ofta folk (av olika åldrar) som jobbar sig svettiga, det är ju en jättebra grej!

   Radera