söndag, december 01, 2019

Tänt vare här!

Det blev alltså ett adventsljus i den här staken, trots att det inte är en adventsstake ... Fast ljuset kan också lysa av en annan anledning: i dag skulle min mamma ha fyllt 100 år. Hon blev 94. Och var noga med adventsljusen varje decembermånad. De stod på köksbordet i en speciell skål som var fylld med mossa och små flugsvampar i papier maché.

"Tänd ett ljus och låt det brinna" skrev Niklas Strömstedt och Lasse Lindbom, och det har faktiskt blivit en modern klassiker. Enligt Stim är det den mest spelade jullåten av alla!
Visst vet jag att folk tycker den är smetig och mjäkig, men jag tycker faktiskt om den. Så det så. Vem kan invända mot budskapet?

Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna,
det är mörkt nu, men det blir ljusare igen.
Tänd ett ljus för allt du tror på, för den här planeten vi bor på.
Tänd ett ljus för jordens barn.


Copyright Klimakteriehäxan 

6 kommentarer:

 1. Då har din mamma verkligen haft ett långt liv. Fint att du minns hennes och hennes sätt att fira advent. Dessa flugsvampar i papier maché kommer jag också ihåg. De höll i många år tills metalltrådarna inte ville vara med längre.
  "Tänd ett ljus och låt det brinna" - låtens budskap är faktiskt ännu mera "passande" idag än när den skrevs. Jag gillar låten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då gillar vi den ihop ... Jo, mamma fick ett långt liv. Har satt ett "födelsedagsljus" på hennes grav idag.

   Radera
 2. Tycker det blev en fin adventsljusstake, annorlunda!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske bara i år, men det ärväl aldrig fel med lite förändring.

   Radera