lördag, december 28, 2019

Bokmärket som får sätta punkt

Allt roligt måste ha ett slut. Slutet på den lilla grisen återfinns i änden på ett resårband nedanför bokpärmen. Detta är ett bokmärke som jag vet att jag köpt i USA en gång, en "Bookmark Buddy", och av märkningen får man veta att den är drygt tjugo år gammal!

Att ha en gris, avhuggen på mitten, i julklappsboken kan uppfattas endera som trevligt eller hjärtlöst. Eller att just denna nasse har ett liv också efter jul. Tycker i alla fall att det ser ut som om min kompis har knorr på svansen, fast den är lite smutsig i ärlighetens namn. Lortgris!

Hur som helst är detta det sextioåttonde bokmärket jag visar er i serien som en gång startades av Boklysten. I september 2017 hängde jag på. Den här gången påstår jag bestämt att jag sätter punkt för min bokmärkesjakt, för jag har långt fler än en människa kan använda, och jag ska nu när det blir nytt år helt enkelt sluta se ett möjligt bokmärke i minsta kassakvitto.

Det hindrar förstås inte andra bloggare att jaga vidare. Bokmärken brukar finnas hos Hannele, BP, Emma, Gerd, Älskar att läsa exempelvis. Fler kan finnas, eller kommer att finnas! Och skulle du händelsevis vilja se hela min samling klickar du bara på etiketten "bokmärke" här nedanför.

Copyright Klimakteriehäxan

12 kommentarer:

 1. Ja, den var ju lite passande så här års. Är du säker på att du inte kommer kunna se möjliga bokmärken? Jag menar, dyker det upp ett ...?

  68 bokmärken, det är inte dåligt det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja man ska som bekant aldrig säga aldrig ... men jag ska i a f sluta leta!!!

   Radera
 2. stackars nalle, inte lämplig läsning....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är ju en gris - då kanske det passar lite bättre ...?

   Radera
  2. Hahaha!
   (Förlåt men den var kul!)

   Radera
  3. Det är väl härligt om man får dig att skratta!!!

   Radera
 3. Trodde först att det var en nalle, men det var alltså en nasse, en väldigt tillplattad sådan trodde jag. Men så läste jag att du begått djurplågeri och delat honom på mitten - hahaha:-))))

  68 bokmärken är verkligen bra jobbat. Men du sa ju förut att du skulle sluta med temat, men du återupptog ju uppmaningen ganska så omgående igen. Hoppas att det blir ett snabbt "återfall" även den här gången:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att jag tidigare visat en nalle ur samma serie, Bookmark Buddies, samma konstruktion med resårband mellan över-och underkropp. Då mindes jag inte att jag hade den här, han gömde sig i en skrivbordslåda ... Återfall? Hm.

   Radera
 4. Du har verkligen en gedigen samling av "bokmärken." Har tittat på dem! Och ett bokmärke kan förvisso förekomma i mängder av varianter. Tycker finalen här med den delade nassen är fin. Och visst har den sitt liv även efter jul. I alla fall hoppas jag det. En fin charmknutte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, kul att du kollade samlingen! Läge att rensa lite, kanske? Får bli nån gång på det nya decenniet ...

   Radera
 5. Det var en särdeles söt gris! Jag älskar grisar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här är ändå lite lortig ... men rar ändå!

   Radera