lördag, december 07, 2019

Nit gånger fem

Det händer inte ofta, men det händer.
Jag köper en Trisslott. Eller två.
Någonstans ligger väl hoppet där och lurar, hoppet om storvinsten. Det skulle vara trevligt att kapa hem en mindre summa också, men ändå hyggligt väl tilltagen.

Nyss skrapade jag två lotter, som legat i plånboken ett tag (jo, jag kan spara dem, suga på karamellen så att säga). Den första var en klockren vinst: 30 kronor att hämta. Skrapar extrarutan: vinst x 1. OK, jag fattar.

Greppar lott nummer två. Där kan ju biljetten till morgonsoffan i TV4 finnas, så att jag kan få skrapa i direktsändning! 100 000 kr i månaden i 25 år! Vore förstås riktigt roligt!
Men icke. Noll vinst.
Eftersom det står "skrapa alltid" till vänster om extrarutan tar jag som om det vore per automatik ändå den också. Där står att min "vinst" femfaldigas.

Femfaldigt bör i detta fall kallas enfaldigt. Kan någon förklara logiken i detta för mig? Lotteritryckningen är ju programmerad. Datorerna "vet" att den där lotten är en praktnit. Noll gånger fem är noll, hur man än bär sig åt. Varför har man då klämt dit x 5? För att retas?
Jag bara undrar.

Ska nog avhålla mig från att köpa lotter ett tag. Tycker inte att en nitlott ens platsar som bokmärke, faktiskt. Fast vi kan ju låtsas det, för sakens skull. Bara i dag. Det är ju lördag och det brukar dyka upp lite bokmärken hos olika bloggare. Kolla hos Emma, Gerd, Hannele, BP, Älskar att läsa och hos Boklysten, som startade alltihop! Kanske hos fler?

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. jag spelar inte på lotter, har mer tur i kärlek ❤️

  SvaraRadera
 2. Jag har också många gånger undrat om det där 0x5 eller vilken siffra som helst som står på nitlotten är tryckt där bara för att irritera oss.......men ändå köper jag efter ett tag en ny lott.....och hoppas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppet är som bekant det sista som överger oss ... jag tar förstås en ny lott för den där vinsten på 30 spänn ...

   Radera
  2. Vilket de ju räknar med.

   Radera
 3. Vet du, det där har jag också tänkt! Dessutom finns det väl ett fält man inte ska skrapa och där står det väl vad vinsten ska vara. Tänk så idiotiskt det är, va!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så visst är man korkad som försöker igen ... och skrapar och skrapar ... begreppet "barskrapad" får sin mening uppenbarad om den inte varit det förr!!!

   Radera
 4. Hahaha!Har nog inte köpt en Triss på år och dag. Blev inte direkt sugen nu heller;-)
  Skrattade dock gott då jag igår försökte casha in mina poäng hos SIFO, där jag är med i en panel för marknadsundersökningar. Valde Trisslotter som vinst. Var inte intresserad av alternativen.
  Svenska Spel krävde såklart inloggning... Jag skrapade och var lika "lyckligt lottad" som du. Vann 30 kronor x 1. Att casha in den "storvinsten" var omöjligt, då Svenska Spels online version liksom kräver att man ska köpa lotter.
  Bäst att hålla sig till bokmärken;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då kan man åtminstone vara säker på att du inte spelar bort dina pensionspengar! :-D

   Radera