torsdag, december 12, 2019

Nytt, gammalt och en älskad Lucia

Man kan väl inte gå och lägga sig en torsdag utan att ha svarat på Mias helgfråga, eller hur? Här är den: Fokuserar vi för mycket på nya böcker och inte de som är 5-10 år gamla (jag menar inte klassiker nu)?

Hm. Svårt att svara på. Egentligen vill jag svänga lite på resonemanget och fråga varför böcker numera tillåts leva så kort tid? Jo, jag fattar att bokhandlar inte kan ha allt i lager alltid. Men skulle du vilja ha tag i en bok som kom ut för fem år sedan är chansen att du hittar den mikroskopisk, möjligen en aning större på nätet än i butik.  

Att man sedan som läsare blir sugen på nyheter är väl lätt att förstå, tycker jag, som ändå försöker vänta in pocketupplagorna av nyutgivna titlar, de där som jag egentligen inte alls borde köpa ... Fast visst ska vi väl bry oss om de där böckerna som inte nåt klassikeråldern men ändå har både kvalitet och några år på nacken? Så då kanske jag trots allt har svarat JA på Mias fråga!

Bonusfrågan handlar om dagens datum och evenemang: Ska du se något Luciatåg?
Tveksamt. Förr i världen brukade jag titta på lussefirandet i morgonteve, men på senare år har jag lugnt sovit vidare, och senare på dagen stöter man inte på vare sig lucior, tärnor eller pepparkaksgubbar i varje gathörn precis. 

Och en finare ljusdrottning än min dotter står ändå inte att finna ... Tror att hon är fyra år på den här bilden, som jag älskar! Så jag lever på minnet.

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Förstår att du älskar bilden på din dotter. Såååå himla söt hon är. Hon brås på sin mamma antar jag;-)

  Vad gäller böcker som är 5-10 år gamla håller jag inte riktigt med dig. Min lokala Akademibokhandeln har alltid minst ett ex av "gamla" deckare i hyllan. Dessutom gör de ofta "drives" med "äldre böcker till specialpris. Nu pratar jag pocket alltså. Det är tack vare just en sådan drive som jag köpte Malin Persson Giolitos böcker, varav en var tryckt 2012.
  Har vuxit ur Luciatåg om man säger så;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mamma upp i dagen ... njaej, det kan man väl inte påstå. Lucia fick jag heller aldrig vara! Bra om Akademibokhandeln hos dig har den servicen, med tanke på deras prisnivå har man rätt att kräva lite extra, eller hur? Och Luciatåget - sov över i år igen ...

   Radera
 2. Men GUD så söt!

  SvaraRadera
 3. jättefint... har liknande bild på vår son, när hela klassen överraskade oss föräldrar... flickorna var stjärngossar

  SvaraRadera
 4. Vilken fin bild på dottern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag tar fram den vid jultid varje år!

   Radera
 5. Åh vilken fin bild. Och söt Lucia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte första gången den är med på bloggen, av skäl som du förstår ...

   Radera
 6. Jättefin bild på dottern!

  SvaraRadera
 7. Men biblioteket har ju (nästan) det mesta, så lite mer än mikroskopisk kanske?
  Fin bild på söta dottern! :)

  SvaraRadera
 8. Jättefin bild! Jag har Storytels e-bokläsare och kan nog komma åt rätt många böcker där med varierande ålder. Men ändå blir det mycket nyheter istället. Dock kämpar jag på med hyllvärmarna.

  SvaraRadera
 9. Söt dotter. Jag köpte Kerstin Gier Rubinröd som var del 1 men hittar ej del 2 och 3. Den är bara sex år gammal.

  SvaraRadera