fredag, december 20, 2019

Det låter som musik

Som en ganska diskret men ändå tydlig ljudmatta lägger den sig över oss.
Julmusiken.

Varenda butik med självaktning har en slinga som går runt, runt, runt. I vad som liknar en evighet. Tonerna trillar taktfast över konserverade ananasringar, rysk yoghurt och påsar med glöggkryddor. Valnötterna, som påminner om mänskliga hjärnor, sveps också in i julsångerna. Riktiga hjärnor påverkas definitivt av dängorna  det är ju ett faktum att musik använts som tortyrmetod i betydligt grymmare miljöer än ett svenskt varuhus.  /.../

Det måste naturligtvis variera med individ, shoppingbehov och musiksmak. Men det finns skäl för detaljhandeln att ta sig en funderare över julmusiken, inte bara med tanke på de anställdas välmående. Alltför många potentiella kunder väljer redan nu bort den fysiska handeln till förmån för köp på nätet. Och hemma vid datorn är hotet om ljudtortyr avvärjt, eftersom man själv bestämmer både musikstil och -volym.

Läs hela min krönika här, på News 55, en gratissajt som riktar sig till en lite äldre publik.
Förresten, när du ändå är där kan du väl ta en titt på en äldre text som poppade upp igen, nyss. Den handlar om skator och kan kanske få dig att le lite grand, även om dagen är grå?! Skatorna umgås vi ju med året runt!

Copyright Klimakteriehäxan

2 kommentarer:

  1. Ska genast klicka in mig på länkarna, måste bara tala om att idag blev det tyrolersallad, vilken höjdare!!! Det var inte sista gången kan jag säga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men Mia, så kul att du gillade salladen! Jag har just gjort min. Har rödbetsröda fingrar!

      Radera