fredag, december 06, 2019

Vi flytt int!

Minns ni kampanjen "Vi flytt int!"?
Då handlade det om Norrland, om att dess inland inte skulle avfolkas. Tyvärr tror jag inte att det blev så storslaget resultat av aktionen, men dess kärnfulla slogan kommer åtminstone jag ihåg. Och idag är jag beredd att använda den själv, om mitt eget boende.
Att jag kommer på det beror på de fem fredagsfrågorna från Elisa Matilda:
 1. Om du skulle migrera på hösten, var skulle du bo? Till något ställe med mera sol och ljus, men inte stekhett, fast ändå med badväder. Tillbaka till Guatemala kanske? Men man lever rätt farligt där om man har otur, mer så nu än när jag bodde där förra gången.
 2. Hur länge har du bott i din nuvarande lägenhet/hus? I trettio år.
 3. Vad är något du skulle vilja förändra hemma? Väntar på nytt badrum som kommer i och med planerat stambyte. Men det är ett drygt år dit.
 4. Hur många gånger i ditt liv har du flyttat? Räknar på fingrarna och kommer fram till att jag haft sexton adresser. Men i princip gillar jag inte att flytta. Jobbigt.
 5. Bor du där du vill bo? Ja. Nära till vatten och grönt, fågelsång, blommor, butiker, service. Härifrån måste jag bäras, vill verkligen inte flytta trots att vi i och för sig bor onödigt stort sedan barnen flyttat hemifrån.
  
Copyright 
Klimakterie-
häxan

27 kommentarer:

 1. Jag vill inte heller flytta men vårt hus blir säkert för stort när barnen börjar flytta ut. Ha en riktigt trevlig helg! Kram Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kruxet är att det blir väldigt dyrt att flytta till mindre, åtminstone för vår del. Och så har vi ju fullt i alla vrår också ...

   Radera
 2. Lycka är att ha nära till allt, typ bibliotek, fiskaffär...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det praktiskt. Men glesbygd har också sina plus!

   Radera
  2. jag passerar ett gäng Highland cattle för att komma till vår lilla fiskbutik, vi har litet skolbibliotek som öppet för allmänheten.

   Radera
 3. Ibland många orsaker till att man bor där man bor. Det viktiga är trivseln och ekonomin.
  Jag har bott på alla slags platser, på landet, i små samhällen och stan, dock aldrig storstad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också bott i stor och liten stad och på riktiga vischan. För mig är det viktigaste i valet av bostad/sort anledningen till att man slår sig ner just där: jobb, kärlek, ren luft eller vad det nu kan vara.

   Radera
 4. Det var lite som när vi bodde i hus i Sverige, räknade ut att vi bodde billigare där än att hyra en lägenhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite konstigt är det ju eller hur?

   Radera
 5. vi skulle också kunna bo lite mindre. men det blir dyrare. och jag uppskattar en liten gräsplätt

  SvaraRadera
 6. Jag håller med, det ÄR jobbigt att flytta! Nu får dom bära ut mig med fötterna först ;)

  SvaraRadera
 7. Viktigt att trivas där man bor. Själv vill jag ha nära till skogen, känner mig hemma då. Bor precis som jag vill just nu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skog är fint, men numer går jag ogärna ensam in bland träden ...

   Radera
 8. Oh, bor du i ett bananhus? tycker de är häftiga, roligare än fyrkantiga lådor. Om man flyttar ofta som jag så blir det faktiskt färre grejer vid varje flytt. Det är nog den stora fördelen. Annars är det bara betungande. Trevlig andra advent. Guatemala, jag säger då det, tycker det låter väldigt varmt, eller kanske menar jag exotiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guatemala har faktiskt rätt behagligt klimat om man håller sig en bit ovanför havet, som i huvudstaden. Ja kanske är det bra att flytta om man då tvingas rensa lite!

   Radera
 9. Än en gång kan jag konstatera att husen där vi bor har vissa likheter:-)
  Guatemala - nej, inte nu, men vilket äventyr att ha bott där. Var det jobbrelaterat?
  Så du och jag är "settled", det vill säga vi flyttar nog inte igen;-)
  Stambyte hade vi 2012. Kan bara säga att du under tiden borde flytta till barndomslandet eller någon annanstans. Bara du slipper vara hemma. Det gjorde vi i fyra veckor - åkte på semester alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut är de lika. Guatemala, ja, två år som FN-anställd. Stambyte - undrar om det räcker att hålla sig borta en månad? Men fly måste man, det tror jag.

   Radera
 10. Så roligt att läsa dina svar. Du verkar ha hamnt på rätt ställe till slut.
  Ha en fin andra adventshelg!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt nöjd och det är skönt! En härlig helg önskas dig också!

   Radera
 11. Det är väldigt skönt att bo stort i synnerhet när man blir äldre. För övrigt tror jag inte man har råd att flytta även om man skulle vilja. Har man bott i 30 år som vi i vårt hus blir inte hyran särskilt hög. Jag är dålig på att tåla värme så inte heller varmare breddgrader är särskilt lockande. Dessutom, är det ju som du skriver, oerhört jobbigt att flytta. Jag minns det med skrämmande tydlighet...
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är förstås något som är fel när vi kan bo stort OCH billigt, medan småbarnsfamiljer tvingas bo dyrt och trångt ... bostadspolitiken slår snett.

   Radera
 12. Gillar inte heller att flytta, det är alldeles för jobbigtoch jag har sagt att om vi ska flytta härifrån någonstans så är det flyttfirma som både packar ner och packar upp som gäller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag skulle tänka likadant. Men man skulle ju ändå bli tvungen att fatta alla rensningsbesluten själv ...

   Radera
 13. vaffö flytta? Lycka är att ha cykelväg till barnbarn, igår cyklade flickorna till oss ❤️

  SvaraRadera