söndag, december 15, 2019

Anslående skylt/tavla

Jag kan omöjligen vara ensam om att se en skylt/anslagstavla på väggen i entrén till Hotell Årstaviken. "Hundvakt kvällstid", "Söker rum att hyra", sådant som folk brukar leta efter, mer eller mindre desperat.

Fast strax inser man att 1/ det är inga vanliga lappar som sitter där 2/ de är faktiskt alla helt tomma utan både text och bild så 3/ fattar man galoppen: det är ett konstverk. Och är det inte en anslagstavla som åtminstone inspirerat, så kan väl verket ändå kallas anslående?

"Varudeklarationen" av den här tavlan berättar att det är akryl på duk, skapad av konstnären Kjell Strandqvist, flitig grafiker och med bakgrund bl a som professor vid Konsthögskolan och med många separatutställningar på sitt cv.

Om han övernattat på det här hotellet framgår inte, men håll med om att det är lite speciellt: hit flyttar patienter från Södersjukhuset när de kräver lite mindre tillsyn, men samtidigt kan vilken turist som helst boka ett rum här, med en bedårande utsikt över Mälaren!

Skyltsöndag igen, förstås. Ni vet vid det här laget hur det funkar; vi är ett gäng bloggare som håller ögonen öppna för och kamerans sökare mot skyltar av alla tänkbara slag. Bara för att det är kul, för oss själva definitivt, men i bästa fall också för andra som ser fotona. Alla som brukar delta finns listade här hos BP.

Dagens andra skylt, stor som en hel vägg, hämtar jag också ur konstvärlden (en
repris från i somras, dock). Vincent van Gogh står för budskapet, värt att begrunda.
Copyright Klimakteriehäxan

7 kommentarer:

 1. Den där målningen liknar onekligen en anslagstavla. Och skyltar från konstvärlden kan vi inte få för mycket av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men ibland är de mer skylt-artade än annars ...

   Radera
 2. Anslagstavlan är så himla läcker i sin enkelhet. Idén borde man nästan ha kommit på alldeles själv, eller hur!!?

  Å visst är citatet av van Gogh tänkvärt, speciellt med tanke på hans liv och psykisk ohälsa som man skulle kalla det idag...

  Två jättefina skyltar ur konstvärlden. Tusen tack för dom och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar den - men var verkligen (på håll) övertygad om att det var en anslagstavla för kreti och pleti ... "Starry starry night" av och med Don McLean - först ganska nyligen fick jag veta att den handlade om Van Gogh!

   Radera
 3. Svar
  1. gäller att ha ögonen med sig

   Radera
  2. Konst roar mig, i olika former.

   Radera