fredag, december 27, 2019

Ett ganska gott gammalt år

På bloggen ElisaMatilda får man i dag fem fredagsfrågor för att summera året, som alldeles alldeles strax är slut.
Vi har blivit riktigt många som svarar på dem! Denna gång undrar hon följande:
 1. Hur tycker du att året blev? Har egentligen ingenting påtagligt att klaga på ... törs man utbrista "ett gott gammalt år"? I stort sett!
 2. Gjorde du vad du tänkt under året? För all del. Fast hade nog trott att vi skulle ge oss ut på åtminstone en liten resa till utomlands någonstans. Och att jag skulle ha skrivit något mer, något "på riktigt".
 3. Vad var det sämsta med 2019? Att människor jag tycker mycket om blev sjuka. 
 4. Vad kommer du att minnas mest? Att min son gifte sig och dessutom, bara veckor senare, gjorde mig till farmor.
 5. Hur avslutar du 2019? Traditionsenligt: vi är fem par grannar som har "matstafett". Väldigt trevligt och bra på alla vis, inte minst för att vi slipper gå ut ur huset, slipper jaga taxi, slipper överförfriskade krogbesökare, och klarar oss undan med en del av disken, inte hela!
Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Härligt att du är nöjd med ditt år, du har verkligen haft stora glädjeämnen! Jag har nog missat något inlägg mon det att sonen gifte sig. Därför är jag väldigt undrande över vad du menar med "... bara veckor senare, gjorde mig till farmor." Jag menar, själva "görandet" är väl inte riktigt det man brukar skriva om i denna typen av blogg. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, alltså tillverkningen av barnbarnet har jag ju inte så mycket koll på - men han kom till världen sex veckor efter vigseln! Jag har nog inte bloggat om bröllopet egentligen.

   Radera
 2. Fint att läsa om ditt år, som snart är till ända! Härligt att du blev farmor. Och härligt med bröllop.
  Önskar dig ett gott nytt år 2020!

  SvaraRadera
 3. Det låter som ett bra år, även om det nu inte blev någon resa. Det är ju ett nytt år på ingående så då får du väl ta igen det då. Grattis till din nya status som farmor!
  Gott slut!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och jag önskar förstås dig detsamma!

   Radera
 4. Ja nog har du haft ett i stort sett, fint år, bara det att få barnbarn är ju en skatt i sig! Lycka till med matstafetten, smart av er :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja i år är det jag som ska laga varmrätt. Till tio pers, det är inte alldeles enkelt, men det ska förstås gå!

   Radera
 5. skönt när barnen sköter sig! ❤️

  SvaraRadera
 6. egentligen får en vara nöjd om barn och barnbarn mår bra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt, viktigare än så blir det knappast.

   Radera
 7. Skrattade gott åt Emmas kommentar:-) Åsså fortsatte jag skratta åt att sonen han gifta sig några veckor innan lillprinsen föddes. Så han gjorde "det enda rätta" som man brukade säga förut;-)
  Perfekt med knytis på Nyårsafton, men jag tycker otroligt synd om dig att du måste laga mat för 10 personer. Får jag föreslå fisksoppa!? Det går fort, speciellt om man serverar baguette till;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker bröllop och barnafödande funkade super, i rask följd! :-D
   Har faktiskt funderat på en fisk- och skaldjursgryta, men nu blir det kött med tillbehör. Och riktig knytis är det inte, de vi går till först har gjort förrätt, sen huvudrätt hos oss, efterrätt en trappa upp och så bubblor vid tolvslaget ytterligare en trappa upp. Femte paret har ledigt.

   Radera
 8. Grattis till farmoderskapet!

  SvaraRadera