torsdag, december 12, 2019

Mardröm

Det sägs att alla människor alltid drömmer när de sover. Rimligen gör jag det också, men jag minns otroligt sällan vad jag i så fall drömt.
Undantag finns alltid, från alla regler.
Alltså minns jag mardrömmen från i natt.

Jag hade publicerat ett inlägg här på min blogg om någon liten resa jag gjort, en UTFLYKT. Men jag hade stavat ordet, redan i rubriken, med CK: UTFLYCKT.
Panik! Hur gick det till? Hur mycket kan man skämmas? Hur fort kan man rätta till ett begånget fel? HUR KUNDE JAG?

Inser att begreppet "mardröm" kan fyllas med olika minnesbilder ur en störd sömn, och inser också att det kan finnas gruvligare saker än stavfel att låta hjärnan pyssla med när den egentligen är tänkt att vila. Dock var detta tveklöst en mara som red mig i natten. Jag vaknade, svettig av skam och förskräckelse. Hoppas att denna dröm aldrig återkommer!

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. du kan ju alltid skylla på all autokorrigering... Nu är du dessutom inte i arbetslivet längre, du får inget löneavdrag för "felstavning", dessutom ser vi läsare inte såna petitesser, eller så tror vi att du uppfunnit ett nytt ord! Slappna av och sov gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr är min kärlek till orden alltför stor för att jag ska kunna strunta i fel av alla de sorter, som stavfel exempelvis. Vet att inte alla delar min uppfattning.

   Radera
 2. Jamen åh så jag lider med dig! Stavfel i ens egna inlägg är en stor pinsamhet.

  Jag är sådan att jag kan glömma bort drömmen under dagen men när jag sedan ska lägga mig så kommer allt tillbaka, framför allt känslorna.

  SvaraRadera
 3. Du är helt klart arbetsskadad, och det trots att du nu är pensionär. Men du hör ju till generationen som fortfarande både kan skriva OCH stava. (Det var en komplimang förresten.)
  Har ytterst sällan mardrömmar, men äventyrliga drömmar förekommer. För det mesta har jag dock glömt dom när jag vaknar.
  Så i natt önskar jag dig en "njutflykt" istället för en "utflyckt";-)

  SvaraRadera