måndag, april 13, 2020

CITAT om isolerade författare

"Är det så att alla författare skriver mer nu när de inte får gå ut? Att alla som drömt om att någon gång skriva en bok men aldrig haft tid nu har fått den där tiden? Får vi en manusboom redan efter midsommar i år?
Vad ska alla över 70 göra när de inte får gå ut? Skriva en bok om livet i karantän kanske. Frågan är om det blir böcker om pandemier eller helt andra saker som föds."


-Sölve Dahlgren, författare och chefredaktör på Boktugg.se, funderar över vilka spår den pågående krisen kommer att avsätta i bokbranschen. Jag prenumererar på nyhetsbrevet han skriver, det innehåller en hel del smått och gott och är gratis. Kanske också intressant för dig som läser detta och är intresserad av böcker? Enkelt! Här är länken!

4 kommentarer:

 1. åtminstone skriva dagbok

  SvaraRadera
 2. En babyboom lär vi nog få i december, men jag tvivlar på att vi får en manusboom. Hade coronakrisen börjat i höstas, så hade de varit en annan sak. Men nu med ljusare tider och varmare väder tror jag nog att man prioriterar annat om man är 70 plussare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nån del i babyboomen lär 70+ ju heller knappast komma att få ... men i dag var det sannerligen inte varmt ute, isvindar snodde omkring mig på promenad!

   Radera