torsdag, april 02, 2020

Påskläsning

Mia i bokhörnan har tagit sikte på den annalkande påsken. Därav helgfrågan: Har ni hittat någon bra bok ni ska läsa i påsk? Blir det påskekrim eller något annat?

Å så jobbigt ... min läströtthet har inte gått över ... har flera böcker påbörjade men det blir liksom inte av att jag tar tag i dem. Däremot lyssnar jag relativt flitigt på folk som läser för mig medan jag är ute och går på mina corona-promenader. 

Har sent omsider upptäckt Radionovellen, Radioföljetongens lillasyster eller möjligen -bror, och betar av den ena efter den andra. Finns många att välja bland! Började med "Missing People" av Karin Smirnoff, riktigt bra. Nanna Johansson, en ung kvinna med mycket humor, har skrivit "Jordgubbsmjölk" och den gillade jag också. Några av de andra har jag inte varit så imponerad av, men det blir antagligen fler i helgen ändå.
Nästan alla är 24 minuter långa, ett hanterligt format.

Mia har också en utmaning och med den följer bonusfrågan: Hänger ni med på påskläsutmaningen? 
Nej. Skulle kännas urjobbigt att i nuläget delta i en tävling om att läsa mest och fortast. Bara stressande. 

Copyright Klimakteriehäxan

19 kommentarer:

 1. ok om lyssnatrötthet inte infallit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar bra när jag promenerar, eller, om det är sommar, i solstolen.

   Radera
 2. Har inte lyssnat på radioföljetongen eller radionovellen, men har funderat på det ett tag nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns mycket att välja på. Och gratis är det. Ofta bra inläsningar dessutom - fast inte alltid ...

   Radera
 3. Har inte ens hört talas om radionovellen, vilket kan bero på att jag inte lyssnar på radio.
  Påskläsutmaningen visste jag heller inte att den fanns. Är man inte en bokbloggare så hänger man liksom inte med;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Radioföljetong har jag lyssnat på ganska ofta, men novellerna upptäckte jag alldeles nyss. Bra sällskap på ensamma promenader. Att tävla i mängd lästa sidor lockar mig inte alls.

   Radera
 4. lyssnar på både Radioföljetongen och radionovellen. lyssnade också på Missing people. kan inte läsa fort och mest. låser ofta sakta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar väl ta längre tid att lyssna än att läsa själv, men alla är vi ju olika och man måste få läsa i sin egen takt.

   Radera
 5. Ljudböcker, radionoveller och liknande är ingen dum läsning. Bra att det finns många olika alternativ att läsa på. Ingen stress vill jag ha när det gäller påskläsningen särskilt nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är väldigt praktiskt, bara att ladda ner i mobilen!

   Radera
 6. Påskläsutmaningen känns alldeles för stressande för mig också, men idén är rolig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. HM. Jag tänder inte jättemycket på idén, men det kan bero på dåliga erfarenheter. Läste rätt mycket i jobbet en period, böcker jag inte valde själv, fick pressa mig igenom - och efter dethade jag en riktigt lång period när jag inte kunde läsa alls.

   Radera
 7. Svar: Äntligen någon som håller med mig!!! Tackar för det:-) Tycker Anders Tegnell är enastående. Lugn, saklig och kunnig. Jag litar faktiskt på hans "omdöme". Alla som gormar och skriker kritik är ju lekmän på området, precis som du och jag.

  Dessutom gillar jag hans stuk! Han struntar totalt i hur han ser ut. Ingen slips, ingen kostym, säckiga chinos, inget "extra" för att imponera i tv-rutan. Å han som var totalt okänd, åtminstone för mig för bara två månader sedan.

  Han har verkligen klarat av sina "15 minutes of fame" som blev betydligt längre än 15 minuter med bravur.

  PS. Dittes (https://dittemitti.se/) man B satt på samma frisörsalong på Söder för två veckor sedan och klippte sig. Snacka om att världen är liten;-) B har ju ingen blogg, men väl hans fru. Hade jag suttit där hade jag intervjuat honom - allt för bloggen alltså;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag delar alltså din uppfattning om Tegnell. Att han ser lite lätt ostädad ut är väl lätt förklarat: han har annat att tänka på än slipsknut och pressveck. Hoppas verkligen att det visar sig att han haft rätt från start.

   Radera
 8. En novell av Smirnoff lät mycket intressant!

  SvaraRadera
 9. Jag är också i en lässvacka nu och ägnar mig mest åt ljudböcker. Ska nog ta och titta vad som finns att tillgå i Radioföljetongen, det var ett tag sedan jag kollade.

  SvaraRadera
 10. Jag tar inte det där med läsutmaning på så stort allvar, huvudsaken man deltar känner jag... men är ju heller ingen tävlingsmänniska förstås. ;)

  SvaraRadera
 11. Jag är också i en svacka men hoppas påskutmaningen ska sätta fart på den, för jag blir nog sittande här själv

  SvaraRadera
 12. Tråkigt med läströttheten. Hoppas den ger med sig snart!

  SvaraRadera