fredag, april 03, 2020

Lördag är en dag för att titta på konst

Hade du tänkt dig ett litet museibesök denna lördag, för att njuta av konst kanske? Det passar förmodligen inte så bra. Inte IRL i alla fall. Men chansen finns ändå, för ett stort antal museer, konsthallar och gallerier runt om i världen inbjuder till deltagande i Slow Art Day nu den 4 april. Man bjuds alltså på en virtuell visning av utvalda verk.

Det finns undersökningar som visar att vi i genomsnitt ägnar ungefär 8 sekunder åt att se på ett konstverk, innan vi flyttar blicken till nästa. Nu ska man titta en lång stund, hitta nya detaljer, upptäcka känslor som konstverket väcker.
Svenska Nationalmuseum deltar, i övrigt är det stängt tills vidare.

Självporträtt av Vincent van Gogh, ett klassiskt konstverk. Vem som står för den
dagsaktuella bearbetningen vet jag dock inte ... men man måste väl få dra lite på
munnen ibland, trots det allmänna läget?
Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. Tänk så kreativt alla museer och konstsalonger har blivit de senaste månaderna. Allt sker virtuellt, även en konstvandring. Tycker faktiskt att det är en toppen idé, även i "fredstider". Det finns många funktionshindrade/sjuka som nu kan njuta av ett virtuellt besök på ett museum eller en utställning. Hoppas man fortsätter med det.

  SvaraRadera
 2. skratta eller gråta...

  SvaraRadera
 3. och bara ett öra har han, stackars van Gogh,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var väl liksom det som var poängen ...

   Radera
 4. Haha, jag fattade inte bilden först och tänkte vaddå FUCK?! Sedan trillade polletten ned! Haha, så kul! Folk är så kreativa!

  Lite rolig idé, faktiskt! Vet att bilmuseumet här i Málaga kan man besöka virtuellt, det är helt fantastiskt. Kan man inte åka dit själv - vilket jag verkligen rekommenderar om man är i faggorna - så är det ju ett fint alternativ.

  Om det där med 8 sekunder, intressant. Om du tittar på ett teveprogram eller film så kan man se att det är inte många scener som är längre än 8 sekunder innan de klipps från en annan vinkel eller liknande. Jag tror till och med att sekundintervallet har kortats ned numer. Vet flera serier som vi inte orkat med för att de är för de byter efter typ 3 sekunder, man blir ju galen! Helstressigt!

  (Just nu verkar de ha problem med sin hemsida, jag kom inte åt den.)

  SvaraRadera