söndag, april 19, 2020

Ont om skyltar denna skyltsöndag ...

Nog vet jag att det är Skyltsöndag igen. Men jag har egentligen inga skyltar att visa, inga originella eller roliga eller ens särskilt intressanta. Det kan möjligen skyllas på att jag på mina dagliga promenader ofta går ungefär samma vägar, så befintliga plakat har jag redan förevigat och publicerat som så många andra bloggare gör, vecka efter vecka.

Fast kan man inte säga att våren just nu sköter sin egen marknadsföring väldigt bra, utan skyltar som människan hjälpt till med? Se bara den vackra lökbacken i Tantolunden (ovan) eller de jätteoptimistiska rosenknopparna på min balkong (nedan).
Allt detta medan ranunkeln fortsätter lysa påskgult.

Och jag fortsätter att "tänka på avståndet" och tar till den "gamla" skylten en gång till, den som har ett budskap om hopp och en bättre framtid.
Märk väl, den bilden/skylten har ingenting med coronapandemin att göra, annat än som en profetia (möjligen) för jag tog den i augusti i fjol.
Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. min 88-åriga mor ringde nyss, hon önskar att jag snart kan hälsa på ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan man verkligen förstå! Hoppas hon inte ska behöva vänta en evighet!

   Radera
 2. Åh, vackert! Vårskyltning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är den välvilliga tolkning jag hoppas på ... :-D

   Radera
 3. Ja, allt kommer att bli bra igen. Åtminstone blir det bättre än just nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen det! Och det får gärna hända SNART!

   Radera
 4. Blommorna här i Tanto stannade vi till vid i veckan. Och visst skyltar de om våren. Likaså de vackra rosenknopparna på din balkong.
  Sen passar avståndsskylten och "allt kommer att bli bra" in som tillvaron är just nu. Men vi gör som loppan- lever på hoppet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är underbart med alla lökväxter som staden har planterat ut. Snart är "min" tulpanbacke i full fart också - jag ser den från mitt sovrumsfönster. Lyckopiller!

   Radera
 5. Men hallå! Visst har du fina skyltar att komma med. Lite reklam för våren i Stockholm är aldrig fel att kunna göra, inte mints för alla som inte får resa hit just nu.
  Sista skylten tycker jag att du ska visa i varje Skyltsöndag framöver, åtminstone till coronaeländet är över. Älskar den skylten.

  "Tänk på avståndet"-skylten har ju fått en helt annan innebörd just nu. Förut såg man liknande skyltar bara i bilar...

  Tusen tack för en jättefin skyltning från huvudstaden! Stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt tänkt exakt det: många repriser på den där bilden jag tog vid Sergels torg i augusti i fjol. Skulle gärna vilja veta vem som gjorde den och satt den i det där fönstret. Men jag har inte en aning. Önskar dig en fin vecka, i ett skimmer av Rituals och fin vårsol!

   Radera