måndag, april 27, 2020

Lidande på hög nivå – man borde inte klaga!

Vi är i Barndomslandet för första gången på två månader. Bestämde oss för att vi helt enkelt var tvungna att titta till huset, spola vatten i rören, plocka nedblåsta grenar (många!) och pyssla om blommorna  där blev det också några offer för coronan, men vad kan man mer begära, växter behöver vatten! Inte mycket att tjafsa om.

Att vi kom iväg är resultatet av ett långt övervägande, men till sist kom vi fram till att det inte är stor skillnad att sitta för oss själva i lägenheten i stan eller om vi förflyttar vår tvåsamhet till huset på landet. Åt drive-thru-lunch på vägen, vilket dels var kladdigare än en matstund brukar vara, dels tog längre tid. Men avståndet höll vi förvisso.

När vi kom fram fick jag i alla fall plocka årets andra bukett vitsippor, en vårfröjd som jag inte vill vara utan. Men de är så gott som utblommade. Blåsipporna missade jag helt.

För att ytterligare visa att jag är en obotlig optimist tog jag med en baddräkt eftersom det varit så soligt ett tag, men i dag regnar det, helt enligt prognosen. Hade iofs inte tänkt bada, men hoppades att man hade kunnat lalla runt på tomten lite lättklädd. Icke. Upptäckte dessutom att jag glömt sminkväskan, men vem skulle notera bristen på ögonskugga?

I väntan på bättre väder såg jag eftermiddagsfilmen som SVT bjuder på i dessa pandemi-tider. "Se upp för dårarna" av (framför allt) Helena Bergström var ett mer än godkänt sätt att få ett par regngråa timmar att gå. Klart underhållande! Finns kvar att se i en månad framåt, här.

Nu sitter jag här vid köksbordet och tittar ut över den skira grönskan. Önskar att hackspetten vore oskadliggjord men det är han inte, fast hålet i huset har ännu inte blivit större sen i fjol. Får väl se hur det går när han får vårkänslor på riktigt ...

Vi stannar inte särskilt länge, dock. Har tagit med mat som räcker några dagar, ska inte in till tätorten och handla. Inte träffa släkt eller grannar heller, lika lite som vännerna i stan. Förstås. Det är så himla tråkigt, det här sociala distanserandet! Men visst, jag vet att jag "lider på en hög nivå". Är ju fortfarande frisk och önskar innerligt att det fortsätter så.
Och du som läser detta: jag önskar verkligen dig detsamma.

Krukväxter mår inte riktigt bra i tider av social distansering.
Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Modigt att ni gav er iväg trots alla rekommendationer. Men som du säger är ni två hemma och isolerar er kan ni lika gärna göra det i Barndomslandet. Å ni verkar verkligen ta det där med social distansering på djupaste allvar. För visst kan man träffas utomhus om man håller avstånd. Men ni vill nog inte utmana ödet i ett annat län antar jag;-)
  Ja den där blomman på fönsterbrädet ser aningen död ut, där hjälper troligen inte ens en respirator;-)
  Hoppas att ni åtminstone får lite bättre väder framöver. Lite vårkänslor skulle väl ändå inte sitta fel...

  PS. Här regnar det också och är två plusgrader... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Modigt? Nja, vet inte. Dumt? Kanske. Men håller oss undan allt och alla, och åker snart tillbaka till stan igen.

   Radera
 2. Idag har det varit "det kvittar vilket väder" för det har regnat. Så inneväder.
  Min svägerska och svåger har trotsat hela tiden med coronan. De åker från Småland till Öland fram och tillbaks titt som tätt. Men de tycker att de inte träffar nån.
  Ja, inte vet jag.
  Vi har det väl bra. Jag längtar efter barn o barnbarn bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det tråkigt att inte få träffa ens familjen!

   Radera
 3. Lite vatten och en rensning så mår fredskallan fint igen! Den är ju rätt tålig.

  Du vet hur du enkelt kan göra en semestervattnare? Fyll diskhon med vatten, lägg en trasa som suger vatten bra ned i hon och upp över kanten och så ställer du krukväxten utan ytterkruka på trasan. Sedan kan växten suga så mycket den behöver. Funkar även med en större balja och en bricka på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har verkligen öst på vatten, och tagit bort alla döda blad, men tycker det ser lite dåligt ut ändå. Fast du har rätt, det är nog en av de tåligaste krukväxter som finns! Jag kör med uppochnervända pet-flaskor som bevattningsmetod, funkar bra men i större krukor mest och bäst.

   Radera
 4. Så länge ni håller avstånd till andra (både för er egen och andras skull) spelar det väl ingen roll vart ni gör det? Miljöombytet är bra för den mentala hälsan *tummenuppar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tänker jag också! Och det är en underbar tystnad som råder här - bara inte den förb-e hackspetten sätter igång ...

   Radera