lördag, april 11, 2020

Klippor som tål att tittas på

Det finns en psalmklassiker som jag tror brukar sjungas i påsktider: "Klippa du som brast för mig, låt mig gömma mig i dig". Originalet, "Rock of Ages, cleft for me" skrevs 1776 och i svensk version har den funnits sedan 1850-talet. Kom att tänka på den där texten eftersom nyckelordet för Gems Weekly Photo Challenge denna "stilla vecka" (ovanligt stilla, verkligen) är KLIPPA. Och så är det ju påsk också!

Annars gick mina tankar till Capri. Under en båttur runt ön kan man se de mest fantastiska bergsformationer resa sig ur havet, klippor som verkligen tål att tittas på. Jag skulle väldigt gärna vilja återvända, uppleva hela Amalfi-kusten, frossa i italienska delikatesser och rådbråka det där språket (som jag alltså inte kan mer än lite ...).

En bekant hade just den drömmen och bokade en resa med avfärd från Stockholm en dag i mars. När hon lämnade Arlanda hade de första varningarna om coronasmittan kommit, men hon trodde att det skulle gå bra att göra spännande utflykter ändå.

Det gick nu inte alls. Dock hade hon tur i oturen, för turistgruppen flögs hem, inte efter tre veckor som planerat, men efter en. Inga pengar får de i retur, men de  slapp isolering på hotell och undkom (såvitt jag vet) också covid-19. Klipporna runt Capri fick de förstås inte se. Förmodligen sjöng de inga psalmer heller.
 Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. kanske något för sönerna att klättra på...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske. Men jag vill absolut inte se på.

   Radera
 2. Sista bilden! Wow! Ser ut som en gorilla som står där i vattnet.

  När vi var på Menorca hyrde vi en liten båt under fyra timmar och åkte utmed kusten. Det bäste vi gjorde! Och vilka fantastiska klippor vi såg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, jag hade inte sett gorillan men NU ser jag den!!! Båtfärder är ofta väldigt njutbara, både på små sjöar och större vatten.

   Radera
 3. Härliga Capri och Amalfikusten! Så fint! Vackra bilder! Jätteroligt att återvända hit i alla fall bildmässig för ett tag. Och när jag såg bilderna kom minnen tillbaka härifrån . Och jag känner igen mig till viss del. Tog också en båttur här. Något vi ofta och gärna gör och det var vi än är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har Amalfi-kusten kvar att besöka, men några veckor på Capri blev minnesvärda! Var inhyst på San Michele och gjorde klart manus till min barn/ungdomsbok.

   Radera