fredag, maj 15, 2020

Aldrig mer!

Nu har jag gjort slut med henne. Faktiskt.
Läste först "Stora små lögner" (Big Little Lies) och tyckte den var bra. Det blev en bra tv-version också.

Därför var det inte alls svårt att ta tag i en annan bok av Liane Moriarty, "Tre önskningar" (Three Wishes). Men trögare läsning har jag inte stött på på länge. Alla omdömesord som passar börjar på t: inte bara trög, utan tråkig, tramsig, tradig, tjatig, trist. Lägg till att huvudpersonerna dessutom är trillingar ...!

Att jag ändå fortsatte berodde på att jag hela tiden trodde och hoppades att historien skulle ta sig. Det gjorde den inte. Och det har tagit mig jättelång tid att komma till sista sidan! Puh!

Så nu har jag gjort slut med Liane. Vilket hon inte bryr sig ett skvatt om. Hennes böcker säljs i miljonupplagor världen över. Men aldrig mer till mig.

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Det var en dramatisk rubrik! Du är en mästare på rubriksättningar... åsså skriver du om en författare jag aldrig hört talas om heller - suck!

  Kan berätta att jag inte hade lika mycket tålamod med Jojo Moyes. Ja, jag vet, inte min genre, men "mitt" byta-böcker-bibliotek i entrén har ju blivit en succé. Så jag tänkte vidga mina litterära vyer och tog "Sista brevet från din älskade" av en författare som till och med jag hade hört talas om. Alla lovordar ju Jojo Moyes. Kan lugnt säga att jag lämnade tillbaka boken till "biblioteket" efter prologen. Nej usch!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har skrivit rubriker i över femtio år, så jag har väl en viss vana ... :-D
   Jojo Moyes har jag läst något riktigt bra av, men nu var det länge sen - "Sophies val" tyckte jag var spännande, med stänk av krim, men det räcker nog inte för dig!

   Radera
 2. Jag hajade till på rubriken!
  Visst finns det svåra och tråkiga böcker. De orkar jag inte med, jag gör slut nästan direkt. Vet inte om mitt tålamod har blivit sämre, tror det.
  Ha en fin lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är sunt att avbryta läsningen när den inte fångar en. Att jag inte gjorde det denna gång berodde helt enkelt på att jag trodde författaren om mycket bättre

   Radera
 3. Jag har inget läst av henne men har också hört hennes verk höjas till skyarna. Jag har A Husband's Secret men har inte kommit till den än. Kom på att jag började se Big Little Lies-serien också men kom av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kanske inte alls tycker som jag. Återstår att se.

   Radera
 4. Nio främlingar, så heter boken jag läst av henne, på engelska, o tyckte den var okej med inte gav den mersmak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tycker jag att du slipper Moriarty, du med!

   Radera