lördag, maj 16, 2020

CITAT om sexköp

"Få saker är så omanliga och patetiska som att stå med 1500 kronor i ena handen och något annat kärt i den andra och faktiskt betala för något som en riktig man får när en annan individ känner för att ge det till honom. Sex bygger på samtycke, och det går inte att köpa."

-Katarina Wennstam, journalist, författare och framträdande feminist, kommenterar i en krönika i Expressen att Paolo Roberto, f d boxare, entreprenör och mångas idol, gripits på bar gärning när han köpt sex av en kvinna i en lägenhet i Stockholm. Alex Schulman skriver om samma ämne i samma tidning och raljerar med Robertos försök till bortförklaring: "Vilken oflax, Paolo, första gången du köper sex gör polisen razzia!"

8 kommentarer:

 1. Det måste väl bygga på ett visst mått av samtycke om det inte är fråga om ren våldtäkt. Så länge det inte är straffbart att sälja sex kommer det att fortsätta.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kampen mot prostitution går dåligt, sammanfattningsvis ...

   Radera
 2. Och sen spelar han offer. Det är honom det är synd om. Stackars han som är tvungen att utnyttja en fattig kvinna som måste ställa upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ack ja. Sicken stackare. Att han får massor av stöd och sympati i sociala medier gör mig så bedrövad.

   Radera
 3. Blir så störd på alla dessa ynkryggar som tycker synd om sig själva när de begår brott! Och alltid är det uppväxten och samhället som rår för det de gör! Media - Glöm dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja nog har de anledning att tycka synd om sig själva. Men kan inte vänta sig att vi andra håller med!

   Radera
 4. Läste också Katarina Wennstams krönika och det Alex Schulman skrev.Och offret är ju inte direkt Paulo Roberto. När jag läste detta hänt fick jag liksom en "flashback" - från 1970-talet och Gejeraffären. Men samhällets toppar slapp där lindigt undan. Vill minnas att de också såg sig som offer. Och i det sammanhanget, i prostitutionshärvan lär den yngsta ha varit 14 år. Nu är det 2020 och det verkar vara lika illa idag. Illa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt sorgligt. Kapten Klänning är också ett tjusigt case, aktuell i tv-serie nu.

   Radera