lördag, maj 30, 2020

Smultronstället, en dag efteråt

Jag tror mig aldrig tidigare ha citerat William Shakespeare här på bloggen, men nu har det blivit dags. En klassisk replik ur "Hamlet": "Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över." 
I går var det ju som bekant fredag och fredagsfrågor hos Elisa Matilde, frågor som jag och många med mig besvarade.

En av dessa flitiga bloggare var som så ofta BP. Men hon hade också en synpunkt som dök upp i mitt kommentarsfält: Varför la jag inte ut bilder? När jag nu pekade ut balkongen som mitt smultronställe? Och påstod att jag har lite tavlor i hisshallen?

Tja, varför? Får väl svara som Uppfinnaren i Lorry, han som alltid säger "tänkte inte på det". Även om jag ju brukar tänka på bilder, eftersom jag tycker det är kul att fota.

Men nu befinner jag mig i stadiet "eftertankens kranka blekhet" och åtgärdar gårdagens miss, i hopp om att återfå "beslutsamhetens friska hy". Den är definitivt mer klädsam. Älskar blommorna på balkongen och byter ganska ofta ut bilderna på väggarna utanför vår dörr efter humör och årstid.

Trevlig lördag på er! Det är till och med pingstafton, vi är i hänryckningens tid. Även om jag inte tycker att det märks så där jättetydligt.


Smultronstället: balkongen. 
Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Wow, så fint du har det på balkongen!
  Och roligt med lite fint på svalen också.
  Önskar dig en fin pingsthelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sitter gärna på balkongen och läser! Och som tur är gillar även grannarna att jag sätter upp saker på väggarna ute vid hissen.

   Radera
 2. Svar
  1. Ja det blommar bra just nu! Lite trångt när man ska fälla upp bordet men ...

   Radera
 3. först nästa helg gifter sig yngste sonen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å då blir det kalas - max 50 pers förstås ... Grattis till lillpojken!

   Radera
 4. Jamen där förstår jag att du trivs, åh så fina blommor du har där i ditt lilla paradis!

  Och trappuppgången ser välkomnande och trevlig ut, fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpte en marguerit i dag. Den hamnar nog också där ute. Gillar blommor!

   Radera
 5. Det är en väldans fin balkong du visar upp! Ser att den är inglasad också, stort plus. Det skulle jag vilja ha.
  Väggarna i trappen är väldigt tjusiga. Kanske sakerna får vara kvar när det är kodlås till entrén.
  Jag ser att både du och BP har brevinkast i dörren. Hos mig är det hela dörrar sen några år tillbaka och postboxar vid entrén.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev bestulen på "konst" jag hängde där ute, en gång för länge sen. Tjuven ville ha två vykort av Lena Linderholm i billigast tänkbara ram ... sen dess har grejerna fått hänga kvar, men det är förstås inga värdefulla grejer (det var iofs inte de där korten hellet)!

   Radera
 6. Hahaha! Där ser du! Now we're talking:-))) Ditt trapphus är aningen mindre tråkigt än vårt, mycket tack vare dina färgglada affischer. Åsså ser jag att ni har ett handtag på sopnedkastet. Så jag antar att det fortfarande fungerar. Här tog man bort handtaget, men lämnade kvar en likadan dekal som på din lucka.

  Du har verkligen gröna fingrar. Så fint det är på din balkong. Får du fortfarande plats själv? Det är alltid roligt att se hur folk dekorerar sina balkonger, vilka blommor/växter de har eller inte har. Din balkong är väldigt personlig, och det gillar jag.
  Stort tack för länken och bra att du "lydde";-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, jag får plats, bordet går förstås att fälla upp. Men direkt rymligt är det ju inte, dock mindre trångt än ett år när vi hade så mycket tomater att vi absolut inte fick plats själva! Och visst piggar det upp med några bilder i hisshallen, jag byter ut dem då och då. Faktiskt dags för en sommarvariant när jag tänker efter!

   Radera
 7. En trivsam balkong är ju värd så mycket. Och tänk så mycket blommor och annat gör för trivseln.Förstår att du trivs här. Kul också att pigga upp trapphuset med affischer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte tänka mig att bo utan balkong faktiskt. Och "tavlorna" i hisshallen har också kommit för att stanna, har hängt saker där i säkert 30 år.

   Radera