lördag, maj 02, 2020

Just nu i maj

Just nu läser jag "Tre önskningar" (Three Wishes) av Liane Moriarty. Började för länge sen, kommer visst aldrig ur den. Borde sluta. Den är ju tradig!

Just nu lyssnar jag på Jan Mårtensons "Safari med döden" i bilen, med Tomas Bolme. Länge sen jag läste något av Mårtenson. Han har skrivit ofattbart mycket: 70 böcker! På promenad betar jag av ännu en klassiker som radioföljetong: "Mörkrets hjärta" (Heart of Darkness) av Joseph Conrad med Max von Sydows röst. Har snart hört alla böckerna som Sveriges Radio erbjuder.

Just nu tittar jag på dokumentärserien "Guldfeber" på SVT Play. Om de försvunna mynten och medaljerna från Kungliga Myntkabinettet. Hur kunde det hända? Vilka summor det handlar om! Oersättliga skatter! Svindlande!

Just nu längtar jag efter att träffa barn och barnbarn. När???

Bloggen Kulturkollo har infört den här sortens månadsuppdatering. Tänkt att plockas upp den första lördagen var och en av årets månader, så nu var det dags igen! Nästa nummer i den här serien kommer alltså om fyra veckor. Hoppas ni kan uthärda väntetiden ... 

Maj kan vara årets vackraste månad, men frågan är om det funkar i corona-tider? Bjuder på lite tulpaner så länge!

Copyright Klimakteriehäxan  

6 kommentarer:

 1. jag har börjat lyssna på en klassiker från 1944, nio timmar, vi får se hur det går

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går nog bra men beror förstås både på story och uppläsare!

   Radera
 2. Låter som om du borde överge dina tre önskningar :)
  Har missat mysteriet i Myntkabinettet, nu blir jag nyfiken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja faktiskt. Samtidigt som jag tänker att va f-n ... Guldfeber är sevärt!

   Radera
 3. Vilket läckert collage du gjort med tulpanerna! Bra jobbat där!
  Jan Mårtenson, ja. Har läst några av hans böcker och var - hur ska jag säga - lagom förtjust. "Vinklingen" med antikhandlaren på Östermalm var ju okej i en eller två böcker, men sedan tröttnade jag en aning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antikhandlaren (som bor och har butik i Gamla Stan, inte på Östermalm!) är huvudperson i den här boken också. Är tämligen övertygad om att jag inte kommer att läsa sjuttio titlar av herr Mårtenson, men den här ska jag lyssna klart på.

   Radera