måndag, juli 05, 2021

CITAT om mat

"Mat är ett språk som vi alla talar. Och vi kan tala det språket utan att egentligen förstå varandra speciellt mycket, för genom en måltid så lär man sig hur saker och ting fungerar. /.../ Jag påstår inte att maten är lösningen på allt eller räddningen på jordens alla problem  men det är ett väldigt fint sätt att träffas."

Foto Lina Arvidsson SR
-Kocken, tv-kändisen och kokboksförfattaren Tareq Taylor lyfter fram måltiden som det perfekta umgängessättet över alla gränser. Han har lagat mat sedan han var riktigt liten och har aldrig tvekat om valet av karriär. Köksarbete blev hans sätt att förtränga den ständiga mobbningen som plågade honom i skolan. I dag är han stjärna i restaurangvärlden, och tar mat på största allvar - med all rätt, förstås!
Och därmed har jag avslöjat att jag mot alla odds lyssnat på en sommarpratare till. Fast denne charmige man, tillika vänlighetens apostel, hade valt rätt tråkig och variationsfattig musik, tyckte jag.

8 kommentarer:

 1. vad var det jag sa... Det finns många bra intressanta sommarpratare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok jag har hört två av tio som sänts hittills ...

   Radera
 2. Han är lite som Mark Levengood, glad och vänlig och trevlig. Mycket av det han berättade under min långpromenad i lördags, har jag hört honom berätta om tidigare.
  Så många berättar om att de var mobbade som barn. Jag undrar bara, var är alla mobbare? Borde de inte komma ut ur garderoben och säga: Jag var en mobbare!
  Har de glömt? Förträngt? Förnekat? Eller var de i sin tur mobbade av andra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Levengood orkar jag inte med längre. Tarek T verkar ursympatisk. Mobbarna? Har väl förträngt allt.

   Radera
 3. Har sett några avsnitt av tv-serien som Tareq Taylor, hans bror och hans pappa var med. Tittade egentligen bara för att den utspelade sig bland annat i Tel Aviv och Jerusalem som jag besökt. Måste säga att jag gillar killen. Han verkar ha ett och annat gemensamt med Jamie Oliver, som ju också blev mobbad i skolan på grund av dyslexi.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg också en del och det var charmigt och rätt originellt också. Fast det handlade inte jättemycket om mat! Sen är det faktiskt ett mysterium varför vissA blir mobbade.

   Radera
 4. Det ligger mycket i detta om mat. Och visst kan mat bryta barriärer på olika sätt.
  Har laddat ner programmet och ska lyssna. Måste säga att jag tycket det är fler intressanta sommarpratare. Såg också tv-programmet där Tareq var med sin pappa och bror i bl.a. Jerusalem, Tel Aviv och en del andra platser som jag besökt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer säkert också att lyssna på nån mer, i brist på annat kanske. Men i sanningens namn hade jag hört det mesta som Tareq T berättade om - han har varit flitig gäst i t-soffor och intervjuats både här och där.

   Radera