lördag, juli 24, 2021

Veckans mening – om tandborstning

Veckans mening ska enligt Skriv-Roberts instruktioner ha fått sin läsare att hejda sig om än aldrig så lite. Det kan bero på att den är sorglig, ovanligt välformulerad, upplysande, rolig eller i princip vad som helst som får den att stå ut ur den textmassa man är i färd med att konsumera. Jag har just läst ut "Bombmannens testamente"  jättebra bok!  av Lena Ebervall och Per E Samuelson. True crime, om Lars Tingström som på 80-talet blev Bombmannen med hela Sverige och dessutom en kugge i förspelet till mordet på statsminister Olof Palme. Tingström åker in på kåken för diverse brott och han hamnar i ett märkligt sällskap. I boken får man en ögonblicksbild från livet i Bunkern på Kumla-fängelset, där de grövsta förbrytarna sitter av sina straff: 

Bara fjantar borstar tänderna.

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. så sant så... hade en klasskamrat som aldrig borstade tänder, drack cola och åt godis... inga hål, sen började han borsta tänder och det blev katastrof! Musikalisk var han också, var en av hans pianokonserter i Åbo Konserthus

  SvaraRadera
 2. Tackar för boktipset. Intresseklubben här har antecknat. Har hört talas om både honom och boken men ännu inte läst den.
  Meningen funderar jag på och ser den på lite olika sätt. Intressant det också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Författarparet ger läsaren nutidshistoria på ett väldigt bra sätt, tycker jag. Tillhr definitivt fanklubben! (och ja, jag borstar tänderna ...)

   Radera
 3. Så kan man ju också se det - hahaha!
  När jag läte citatet tänkte jag spontant på fångar som sliper sina tandborstar till livsfarliga stickvapen. Ja, jag vet att jag läser för många deckare;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men nu i eltandborstarnas tid ... ger de elstötar med dem eller? De har iofs redan en vass metallpigg i spetsen! Du har en idé till en deckare här!

   Radera
 4. Så har jag tack och lov aldrig resonerat, men så är jag kanske en fjant ... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en smäll jag tror du kan ta!!!

   Radera
 5. Då är jag nog fjantigare än fjantig som även gör bruk av tandtråd. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om vad bruket av tandpetare kan betyda ... :-D

   Radera