fredag, juli 02, 2021

Sommartider hej!

Samtal handlar så här års ofta om olika aspekter på den underbara årstid som heter sommar. Om vädret, om växtligheten, om svamp- och bärplockning, om doppen i sjön, om bristen på eller överflödet av nederbörd. Och så vidare, i alla oändlighet  tills plötsligt hösten har anmält sitt inträde och vi byter språkbruk, lite grand, även om grundtemat ligger kvar.

Min unga bloggarkollega Elisa Matilda ställer fem fredagsfrågor utan att tröttna (verkar det i alla fall som, trevligt!) och i dag är det fokus på sommartiden.

 1. Vad är det längsta du reser i sommar? 36 mil, enkel resa, från Södermalm till Barndomslandet. Önskar att det inte vore så långt.
 2. Hur spenderar du en regnig sommardag? Tillsammans med min laptopp, en bok, ett korsord.
 3. Vilken är din bästa spontana utflykt? Om jag är i stan: en snabb tur till en kompis, för en fika, en glass eller så. I Barndomslandet: en liten sväng till alltid lika trivsamma Arvika där det bara dräller av kultur som väntar på at bli konsumerad.
 4. Hur svalkar du dig på bästa sätt? Genom att hoppa i sjön.
 5. Har du något smultronställe där du bor? Ordagrant: ja, har sällan sett så mycket smultronblom som i år runt om i Barndomslandet. Men det var roligare att plocka bären när ungarna var små och deltog med entusiasm. Glömmer aldrig en gång när jag och Dottern hittade så mycket smultron att hon fick ta av sig sina cykelbyxor som vi gjorde om till bärkorg ...
Copyright Klimakteriehäxan 

20 kommentarer:

 1. Hahaha... en kul anekdot det där... visst har vi alla burit hittade skatter i olika kläder, men i cykelbyxorna har jag aldrig tidigare hört =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alldeles sant dessutom! Och vad lär vi av detta? Jo, att alltid ha en extra påse i fickan ... man vet ju aldrig när det händer nästa gång!

   Radera
 2. Kul minne i fråga 5 :-)

  SvaraRadera
 3. En god bok er ikke dumt uansett vær.

  SvaraRadera
 4. åh, forna tiders hagar och vägrenar med smultron! i en hage fanns det nattviol också. jag fick alltid en bukett på min födelsedag. de var inte fridlysta då. böcker passar ju alltid antingen det regnar eller om solen skiner

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länge sen jag såg nattviol. Fin blomma.

   Radera
 5. det var för längesedan jag hoppade i sötvatten... om badkar inte räknas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Badkar räknas inte. Släng dig i en sjö! Men havsbad är ljuvligt, bara man slipper maneter.

   Radera
 6. Så mycket smultron har jag nog aldrig sett på en gång!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var helt galet och helt underbart den gången! Händer inte ofta!

   Radera
 7. Tycker jag sällan ser äkta smultronställen numera. Förr kunde jag både plocka dessa plus vildhallon.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man var väl rent generellt mer noga med bärplockning förr i tiden, på landet.

   Radera
 8. Du har verkligen switchat över till "summer-mode" med dina svar på Elisas frågor. Att ha smultron i närheten är lyx - MUMS! Här är jag riktigt avis;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är faktiskt rätt jobbigt att plocka dem, om det kan vara nån tröst!

   Radera
 9. Va kul att hitta så mycket smultron! Jag hittade också väldigt mycket plockmogna men tyvärr längs trafikerad landsväg när jag var på väg till badsjön så de fick bli oplockade. Hoppas att jag hittar flera, så det räcker till ett strå i allafall. Inser att jag behöver lära känna lite grannar här så jag också kan få bjuda på en fika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tänka mig att plocka även vid landsvägen - det blir ju typ en gång per år, kan väl inte bli så farligt?

   Radera
 10. Men vad härligt att hitta så mycket, en får vara rädd om smultronställena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir inte så mycket plockat numera.

   Radera