fredag, juli 16, 2021

Så hanterar vi sommaren

Just nu är det rosornas tid. Jag får köpa mina. Men det duger gott! Tio stycken för
trettio kronor på Lidl. Har stått i en dryg vecka.

Högsommar är verkligen ett ord som fått förstärkt innebörd i år! Kan den bli ännu högre, det kan man undra. Jag tycker nog att det räcker ganska bra, inte bara med tanke på hur mycket man svettas utan än mer om man funderar över dramatiska oväder, katastrofala översvämningar efter otroliga skyfall och annat som naturen numera bjuder på.

Elisa Matilda bjuder för sin del hur som helst på fem fredagsfrågor. Denna gång om hur vi "hanterar" den varma årstiden. Så här ser de (och mina svar) ut:

 1. Vad gör du när solen går i moln? Just i dessa dagar tycker jag att det är lite skönt, faktiskt. Temperaturer över 30 är inte mitt ideal.
 2. Hur tar du en paus en sommardag? Sträcker gärna ut mig i solstolen, som trots sitt namn kan tänkas stå i skuggan.
 3. Vad händer alltid under din sommar? Jag svär över kliande insektsbett (de där odjuren älskar mig) och badar så mycket och ofta jag hinner. Det brukar bli både mycket och ofta ... och så äter jag jordgubbar. Även det mycket och ofta!
 4. När är din sommar slut? Nån gång i september tror jag. När löven gulnar.
 5. Vilken är den bästa aktiviteten under sommarregn? Att umgås med någon över en fika eller, om man är ensam, med en bok. Eller pyssla lite med bloggen kanske?
Copyright Klimakteriehäxan

20 kommentarer:

 1. Jordgubbar glömde jag, självklart är det det som alltid händer på sommaren! =) Hoppas vi får det liite svalare framöver, gärna solsken och fint dock eftersom min semester börjar nästnästa vecka ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jordgubbssäsongen blir aldrig för lång. Men det svider när de kostar över 50 kr litern ...

   Radera
 2. Jag skulle också skrivit jordgubbar, för det frossar jag verkligen i.
  De där insekterna har jag sluppit flera somrar, men i år har bromsarna varit elaka mot mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bromsbett är hemska. Värre än geting- faktiskt. Gör ju jätteont!

   Radera
 3. Solstol i skyggen er godt. Det skulle vært flere slike dager.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns alltid en skuggig fläck att leta upp, som tur är!

   Radera
 4. Jordgubbar glömde jag att skriva om. Det är ett stort sommarmåste. Ingen sommar utan jordgubbar liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä jordgubbsfritt finns inte! Vilken tur att de är nyttiga, inte bara goda!

   Radera
 5. Ja, denna sommar går också till historien känns det som, jag som älskar att sitta i solen är nu så nöjd om molnen kommer...lite för varmt faktiskt med över 30 grader, i alla fall när man bor i lägenhet och inte har AC!
  Men jordgubbar hör sommaren till, och att få bada om det är varmt nog i vattnet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att man kan börja fundera på om man måste installera AC för att stå ut med framtida somrar? Fläkt har jag i a f, tack och lov!

   Radera
 6. promenerat drygt halv mil med yngste sonen i värmen, men jag hade ingen baby att bära... 1-åringen älskade att bada i sjön

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina promenader verkar vara inställda för närvarande ...

   Radera
 7. Egentligen har vi inte sett så många moln den här sommaren. Man har ju nästan glömt hur det känns när solen försvinner bakom molnen;-)
  Min man brukar också attrahera myggor, mig däremot verkar de inte gilla. Inte ett enda bett i år... än. Få insekter över huvud taget, mest humlor konstigt nog.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckliga du som kan överlåta myggorna på din man ... bra om humlorna är i farten i alla fall!

   Radera
 8. temperaturer uppåt trettio är inte mitt deal heller. välkomnar gärna lite regn på mina rosor. myggor och jordgubbar är också sommar. och körsbär

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som det blir en aning svalare dagar nu. Skönt, tycker jag, Och regn behövs ju faktiskt emellanåt!

   Radera
 9. Skulle nog ha svarat liknande. Men som oftast skulle det nog komma till "det beror på"- Insekter som bits och sticks ogillar jag verkligen. Få ofta stora bett och ibland allergiska reaktioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, "det-beror-på-faktorn" spelar alltid in! Det är inte kul att ingå i den där gruppen som får stora bulor även av små bett. Och som det kliar ...

   Radera
 10. Ja insekter som bits kan vi klara oss utan. Märkligt nog har denna sommar hittills varit ovanligt insektsfri, det beror nog på att grannarna omkring mig kör sina robotgräsklippare 24-7 så det finns absolut inte minsta grässtrå för insekterna att landa på. Har dock ännu inte upplevt hösten på nya boplatsen, största skräcken är älgflugorna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt sommaren har hittills inte varit nån riktig insektssäsong. Fast de Bett jag fått har kliat så det räckt ...

   Radera