lördag, juli 17, 2021

Rekord i begagnat

Det kan väl inte ha undgått ens den med ett rudimentärt modeintresse att det är klänningstider just nu. Och i rådande väderläge är det inte fel: skönt med något som kan flaxa lite kring benen, även om det inte är en sorts svalka man kan lita särskilt länge på. Lägg därtill att det är reatider och som gjort för klänningsshopping!

Tittar man på prislapparna, som blir väldigt mycket trevligare om de har en extra klisteretikett som det står 70 % på, blir det säkert ett och annat köp. Och allt är som bekant relativt. Vad är en sommarklänning för en femhundring om man betänker att den vita kreationen som Marilyn Monroe bar när hon sjöng för president John F Kennedy på hans 50-årsdag faktiskt sålts för 50 miljoner kronor?!

Svenska Dagbladet är källan. I sin ekonomibilaga i går listades en rad extra åtråvärda vintageplagg, varav Marilyns glittrande och djupt urringade klänning var dyrast. Den såldes senast 2016. 

Liten klack, paljetter och rosett: Judy Garland bar skorna, som
förmodligen är de dyraste i världen. Bild: Judy Garland Museum.
För egen del tillhör jag, det är mina bloggbesökare väl bekanta med, de röda skornas trogna vänner. Fast jag handlar inte skor second hand. Alltså behöver jag inte sukta efter de glittriga fotbeklädnaderna som Judy Garland hade i "Trollkarlen från Oz", men röda är de. Förmodligen dock inte i min storlek, eftersom Garland inte var mycket mer än ett barn när filmen gjordes.

De där skorna har hur som helst kommit upp i samma prisklass som Marilyn Monroes klänning: de finns just nu till salu hos en auktionsfirma, med utropspriset 50 miljoner spänn. Kan därmed ta hem rekordet för begagnade kläder. Hör jag ett bud???

Copyright Klimakteriehäxan

4 kommentarer:

 1. har en liten brosch som ser ut som bilden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag har, hör och häpna, ett par örhängen som är röda glitterskor!!!

   Radera
 2. Gissar att jag tillhör minoriteten som inte bär klänning. Otroligt med dessa second hand priser för kändisarnas kläder ock skor. Ser inte riktigt poängen, för man kan ju inte gärna hänger grejerna på väggen som man kan göra med konst i mångmiljonklassen. Eller det kanske man kan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar klänning men har ändå mest byxor. Men i värmen är en tunn klänning jätteskön.

   Radera