torsdag, juli 01, 2021

En bra recension kommer väl aldrig för sent?

Det är förvisso 2021 och flera år har gått sedan min barn/ungdomsbok "Dela lika" kom ut. Den fick ett vänligt mottagande på en rad olika bokbloggar bland annat, men nog blir jag lite häpen när jag av en ren slump upptäcker en sprillans ny recension, från den 16 maj i år! Fem stjärnor av fem möjliga får boken som sammanfattande betyg. Ett omdöme som jag naturligtvis blir jätteglad över. Så här skriver "My loved books":

"
De svårigheter det innebär att inte bara ha två hem utan också känna saknad efter den förälder man inte är hos för att det är den andre förälderns 'vecka' lyfter 'Dela lika' på ett Fantastiskt ärligt sätt! Rekommenderas varmt! Trots att jag inte varit med om det som Cilla fått vara med om så berör hennes resa mig på djupet. Att behöva känna sorg efter den förälder som inte är där; känna ensamheten när man får äta frukost själv när man vet att om man bott tillsammans med båda sina föräldrarna hade det aldrig hänt.

Cillas föräldrar väljer att dela på sig för att de tycker de växt ifrån varandra; men frågan är om de inte också skiljer sig ifrån sin egen dotter? Tänker de på henne överhuvudtaget? Och ska man behöva tänka på ens barns känslor eller måste man se till hur man mår själv som förälder?

I den här boken får vi lära känna Cilla och hennes liv efter skilsmässan. Hur mycket mer än bara hemmet som förändras och påverkas. Jag skulle väldigt gärna vilja läsa vidare hur det går för Cilla och hennes föräldrar; känns som jag verkligen vill veta för Cilla berörde något hos mig!

En bok jag varmt kan rekommendera! LÄS!"

Jaha, så fick man dagens uppåttjack, av bästa sort! En bra recension kan väl aldrig komma för sent? Nog hade jag mina tankar på att skriva mer om Cilla och hennes föräldrar, men nånstans på vägen hamnade den tanken bland andra tappade sugar.

Vill du kolla vad fler har tyckt, skrivit och sagt om just den här boken så har den sin egen lilla blogg här.

Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. bra läsning även för föräldrar:
   http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2014/04/dela-lika.html

   Radera
  2. Tack och tack igen!!!

   Radera
 2. Jag gillade den också! Förstår verkligen glädjen! Samma glädje som jag känner när jag hittar en video på youtube där någon solist eller en kör sjunger något som jag skrivit...
  Vi som skriver behöver såna kickar ibland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt kul med uppskattning, vore ju korkat att försöka låtsas något annat!

   Radera
 3. Boken har jag ännu inte läst men det ska jag göra. De andra böckerna har jag dock tidigare läst.Ganska nyligen läste jag om "I ljust minne bevarad". Ganska aktuell för mig igen. Och så roligt att nu "Dela lika" blev aktuell igen med en så fin recension. Har tittat in på bokens egen blogg och läst. Gläds med dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade väldigt roligt när jag skrev "Dela lika", det gick lätt och smidigt - trots att jag jobbade heltid och hade båda barnen boende hemma så hann jag!!! Fattar inte riktigt hur det gick ihop. Men det gjorde det.

   Radera
 4. WOW! Stort GRATTIS till den fina recensionen. Den borde ju vara ett incitament att skriva en fortsättning tycker jag:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack - ja, det borde det, men det blir svårt att komma med en rak fortsättning när så lång tid har gått. Jag började dock på en del två men kom av mig ...

   Radera