söndag, juli 11, 2021

Visst är det en kam!

Om du undrar vad det är du ser på bilden förstår jag dig. Jo, att det är en kam, det är rätt tydligt för alla och envar. Men sen? Den jättestora kammen är målad direkt på väggen i ett av utställningsrummmen i Rackstadmuseet i Arvika. Den konstnär som fått äran att ställa ut sina verk där är Sunna Hansdóttir som är utbildad textilkonstnär.

Jag för min del tyckte hennes grejer var helt ointressanta tygtryck utan finess  men den här kammen fick mig att stanna till. Ingen knytning till textil så vitt jag kunde förstå. Hade varit lite intressant att veta hur-vad-varför, men något sådant har jag inte hittat. Och så är det ju med konst: en del lämnar en oberörd, medan andra blir helt tagna, säkert också av en kam avbildad rakt upp och ner.

Däremot hade jag kunnat tänka mig att ha den här al fresco-bilden som skylt om jag hade haft en frisersalong ... fast det har jag ju inte. Dock är detta det närmaste en färsk skylt jag kommit för att bidra till denna veckas Skyltsöndag. Men jag låter en gammal goding hänga med i repris. Kolla hos BP så hittar du förmodligen fler, och bättre, skyltar.

Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Konstnären har varit stadig på handen då kammen målats. F
  Sita bilden fler sådana trevliga skyltar borde sättaa upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har kanske använt en mall???? De där uppmuntringsskyltarna är faktiskt trevliga.

   Radera
 2. Konst ska väl vecka konstiga associationer... Min tandläkare sa att han inte vill vara frisör, då måste man vara psykolog... för att inge tro att damerna ser strålande ut??
  Barn ska ju kammas innan skolstart, lätt att hitta löss i nacken, sen inpackning med rapsolja. Vi är kattvakter åt sonen ibland, en fin borste vi kammar med, så hon slipper slicka i sig hela pälsen, inga löss dock, men nån fästing ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man så mycket du kom att tänka på när du fick se den där kammen!

   Radera
 3. Se bara på hur konsten väckte ilskna känslor här i stan, då det inte bar sig bättre än att två konstverk förstördes!

  Ja, en kam är en kam och kan knappast väcka förargelse.
  Bättre då med den strålande skylten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vandalisering är ett dåligt sätt att uttrycka att man inte gillar ett konstverk.

   Radera
 4. Älskar kammen! Så udda att man studsar till direkt. Åtminstone gjorde jag det.
  Å att vi ser strålande ut - du och jag alltså, visst vi ju egentligen, men det är himla kul att få det bekräftat;-)

  Tusentack för en toppen skyltning och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kammen var betydligt roligare än resten av utstllningen. Apropå strålande - Du firar väl nu - när England gjorde mål direkt!!!

   Radera
 5. En cool kam, helt klart!
  Och den andra skylten är ju underbar, fler såna tack!
  PS. Tack för serie-tipset på svt play, den vill jag se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja av mina två i dag föredrar jag definitivt den undre.
   Hoppas du också kommer att gilla serien!

   Radera
 6. Jag är helt obildad inom området konst, o eftersom konst ska ses genom betraktarens ögon kan jag bara säga att kammen du fotat säger mig: noll och ingenting. Totalt meningslös förmodligen för andra än konstnären själv. Överhuvudtaget tycker jag det är knepigt med konst som kräver långa haranger för att man ska begripa sig på dem. Lånar hem lite konstböcker ibland bara för att försöka närma mig ämnet, vackert så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis rätt: var och en tycker som hen tycker! Sen må det vara konst eller ej. Kammen säger inte mig något heller, så det så!

   Radera
 7. Hade nog också stannat till vid kammen. Mest för att det är en kam och att en kam också kan vara konst. Men jag kan inte påstå att den gör något starkare intryck. Och med konst är det ju så att man kan tycka vad man vill.
  Och sista skylten kan man ju inte bli annat än glad av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tycka att det är en rolig och originell idé men konst??? nja ... fast det kan ju å andra sidan vara i princip vad som helst. Sen får betraktaren avgöra.

   Radera