lördag, juli 03, 2021

Veckans mening – om glödande passion

Veckans mening pekar jag tillsammans med några andra bloggare ut lördag efter lördag, med Skriv-Robert i spetsen. Det ska vara något som fått mig att hejda mig lite, fått mig att reagera för att det skrivna är roligt, dumt, intressant eller, tja, vad som helst som får orden att "stå ut" lite grand.
Denna gång plockar jag mitt citat ur romanen "Glöd" av ungraren Sándor Márai. Historien glöder stundtals av passion, och den förvaltas väl av Sven Wollter som läser romanen som radioföljetong.
Passionen resonerar inte med förnuftet, för passionen är det fullkomligt likgiltigt vad den får av den andre, den vill uttrycka sig helt och fullt.

Bilden har förstås inget med vare sig boken eller glöd att göra. Men man kan ju vara passionerat förtjust i en sommarvy ändå. En med roddbåt, gula näckrosor och en träbrygga som är lite sned och vind ... på vattnet inget vind alls, dock.
Copyright Klimakteriehäxan 

12 kommentarer:

 1. Sommarvyer tröttnar man inte på!

  SvaraRadera
 2. Det var vackert formulerat.

  SvaraRadera
 3. Passionen är spännande! Och så var också meningen du valt. Känner inte till boken eller författaren så jag ska med nöje lyssna på den med Sven Wollter som läser.
  Sommarvyer kan man också helt klart vara passionerat förtjust i. Instämmer helt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Radio sänder "Glöd" i rpris för att hedra Sven W vid hans bortgång. Det visar sig att det här blev andra gången jag lyssnade ... tog ett tag innan jag kände igen mig i historien. Wollter läser absolut fläckfritt.

   Radera
 4. Sándor Márai är en fantastisk författare. jag har läst Glöd, Eszters arv, Dagbok 1984 - 1989 och Visdomsord för vardagsbruk av honom. jättefin bild som passar överallt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då borde jag kanske leta upp mer han skrivit!

   Radera
 5. Vilken fin sommarbild! :)

  SvaraRadera
 6. Det var en fin mening!

  SvaraRadera