torsdag, juli 22, 2021

Tredelad helgfråga

Mia i bokhörnan har gett oss tre alternativ för några sommarveckors helgfråga. Att besvara en, två eller alla. Jag kör denna gång på med en triss:

1. Vad läser du nu? "Om skönhet" (On Beauty) av Zadie Smith. En hyllvärmare.

2. Har du något boktips? "Brev från min barndom" (Memoria por correspondencia), en skildring av att växa upp i Colombia, i fattigdom och under slavliknande former i ett nunnekloster. Det är dokumentärt, men svårt att ta in. Dock med ett lyckligt slut: Emma Reyes, som är barnet i den självbiografiska historien, lyckas göra sig fri och blir erkänd konstnär i Frankrike. Missa heller inte mitt tidigare inlägg för dagen, om en bok som är viktig på ett sätt som inte många böcker är!

3. Har du ett semestertips att dela med dig av? Håll ögonen öppna efter glass med mojitosmak. Jättegott, men finns så vitt jag förstår bara i få glasskiosker. Om du hittar: ta en stor kula och njut för mig också! (och du måste inte ha semester, ta det som ett sommartips i största allmänhet!)

Copyright Klimakteriehäxan

13 kommentarer:

 1. Tack för fina tips! Jag nappar på alla tre.

  SvaraRadera
 2. efter två mils cykling unnade jag mig en liten rom-russin

  SvaraRadera
 3. Mojitos drack jag när jag var på Kuba. Men inte säker på att det passar som glassmak. Fast jag är beredd att prova :)

  SvaraRadera
 4. Hahaha! Att jag inte gillar glass vet du ju vid det här laget. Men du vet också att jag ÄLSKAR Mojito - så det finns hopp även för mig;-)

  SvaraRadera
 5. Zadie Smith har jag läst en del av, senast några noveller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Vita tänder" som var hennes debut var helt fantastisk tyckte jag.

   Radera
 6. tror mig ha läst Vita tänder. Emma Reyes har jag lyssnat på som radioföljetong och även läst. märkligt öde.

  SvaraRadera
 7. Tack för boktipsen.

  SvaraRadera
 8. Vet inte ens vad mojito är? En frukt?

  SvaraRadera