fredag, augusti 13, 2021

Fredagsstruktur

Elisa Matilda sätter strålkastarljuset på ett område som, faktiskt, kan vara ganska ljusskyggt ... Dagens fem fredagsfrågor handlar nämligen om hur pass mycket ordning och reda vi har omkring oss, har vi någon struktur i vardagen månntro?

 1. Vilket område i ditt liv är mest organiserat? I kyl & frys råder faktiskt ordning och reda!
 2. Vilket område i ditt liv behöver mer struktur? Bokhyllorna. Garderoberna. Båda behöver rensning.
 3. Har allting sin egen plats i ditt hem? Kan diskuteras. Svaret kan vara ja, eftersom jag ofta blir förvirrad om/när någon annan plockat in prylar i skåp och lådor.
 4. Vad om något bland dina rutiner ändras nu till hösten? Måste ta upp covid-vanan med ständiga promenader. I sommarhettan har jag inte gått så mycket, men ändå ätit som om jag motionerat ...
 5. Hur ser du till att skapa struktur i vardagen? Jag tillhör den befolkningsgrupp som skriver inköps- och att-göra-listor! Erkänner!
 6. Midsommarhelgens lilla snabbköpskruka med margueriter var ju inte fin så många dagar. Såg faktiskt förskräcklig ut om sanningen ska fram. Men nu! Oj som den trivs i balkonglådan! Där har jag också lite ordning och reda ...
Copyright Klimakteriehäxan

18 kommentarer:

 1. Jag glömde skriva att jag gör inköpslistor och attgöralistor, för det gör jag! En strukturerad person kan även vara glömsk ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömskan ska inte glömmas bort ...

   Radera
 2. listor, scheman och planering gillar jag. och motionen måste tillkomma under hösten. promenader och jag hade ju tänkt gym också, men det verkar vanskligt om smittspridningen fortsätter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den här pesten verkar ha kommit för att stanna. Blir nog mycket promenader även i höst.

   Radera
 3. Scheman och listor gör vardagen enklare och det finns ju en psykologisk effekt av att man känner sig duktig när man stryker saker på en lista, så det kan vara en bra puff att få saker gjorda. Så att skriva en lista med både enkla och svåra grejer gör att man har lättare att få de svåra gjorda. Ska bara komma ihåg det själv ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det handlar definitivt om att lura sig själv! Och visst är det märkligt att det funkar!

   Radera
 4. bokhyllorna behöver ingen rensning, men koll har jag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. har aldrig skrivit listor, minnesträning...

   Radera
  2. Dumt att skriva lista om den inte behövs! Fantastiskt att du aldrig glömmer nåt! Mina inköpslistor kan bli rätt långa.

   Radera
  3. klart jag glömmer!!

   Radera
 5. Att du som pensionär är såååå strukturerad hade jag faktiskt inte gissat. Så det var en överraskning att läsa dina svar. Intressant;-)

  PS. Började med listor för många år sedan. Men då jag alltid glömde dom hemma, var det ju meningslöst... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite ordning och reda är väl bra ...? Det händer att jag glömmer inköpslistan hemma. Men att ha gjort den hjälper ändå!

   Radera
 6. Jag är värdelös på listor! Men så är jag inte speciellt strukturerad heller! Häpp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Listan funkar som morot och piska på mig.

   Radera
 7. Gillar att göra olika listor men följer dem inte benhårt om jag inte måste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är väl vuxna nog att bestämma själva! Så skönt!

   Radera
 8. Numera kluddar jag på små lappar som sedan ligger överallt på varje bord och hittar dem några dagar senare, läser igenom o inser att det mesta har passerat bäst före-datum. Jag tycker du verkar ha bra struktur...även på bloggandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kunde i varje fall vara sämre, min struktur!

   Radera