söndag, augusti 15, 2021

Sommarskyltat

Nästnästa helg bryter Stockholms bokhelg ut. Reklamskyltarna är förstås redan uppe. Det som först fångade mitt öga var det stora svarta paraplyet: ska det alltså bli väder av en typ som inte är alls särskilt bra för den som vill exponera lite pappersvaror? Trist!

I fyra dagar ska det i alla fall pågå, invigning på torsdag. Mer än hundra olika aktörer deltar: förlag med författare, bokhandlare, museer, och den intresserade allmänheten får tillgång till en speciell karta för att hitta till alla begivenheter. Det erbjuds till och med en litterär gudstjänst!

På väg mellan evenemangen (och under det stora svarta paraplyet) kanske någon vill stärka sig med en glass, det är ju ändå sommar även om somliga förkunnar att det handlar om årets sista sommarhelg?!
Ja men då gäller det att se upp! Även måsarna i Stockholm gillar tydligen glass, och de accepterar alla smaker, enligt tjejen som jobbar i kiosken där varningsskylten finns.
Skyltsöndag också i huvudstaden, alltså. Hitta flera skyltare via BP:s blogg!


Jo, den är svag nu, isen. Men förr än vi anar ligger den där, hård, hal, kall och farlig!

Har haft med en närbesläktad "skylt" en gång tidigare, men eftersom jag gillar tanken
blir det en nästan-repris!
Copyright Klimakteriehäxan
 

16 kommentarer:

  1. både Willys och Hemköp har generösa blandade frukt- och grönsakspåsar för 10 kr och 20 kr, inget fel utom kanske lite på utseendet, win-win

    SvaraRadera
    Svar
    1. Grundregel: lukta, smaka innan du slänger.

      Radera
  2. Jag gillar att handla lite win-win, har dock lite svårt att frakta hem utan bil. Men ett SÅ bra koncept.
    Isvarning hade jag också i mitt inlägg, där vid masten ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alltid trevligt att fynda, vad man än ska inhandla!

      Radera
  3. Taskigt av måsarna att stjäla glass, men bra med en varningsskylt. Ha en bra kväll och hoppas att bokhelgen blir lyckad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Köpte glass där, utan att bli attackerad. Men med lite otur så ...

      Radera
  4. Bra skyltar! Speciellt den där om isen!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag råkar ju dessutom ha ENORM respekt för svaga isar!

      Radera
  5. Härlig skyltning! Ser fram emot bokhlgen men hoppas den blir utan paraply. Får ta rejäla regnkläder i stället. Paraply är mer till besvär.
    Ja, måsarna äter allt. Man får verkligen vara på sin vakt.
    Isen får nog vänta ett tag. Men det är ju lika bra att vänja sig tankemässigt vid att den tiden kommer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har också nästan helt slutat med paraply. Det blåser för mycket nu för tiden. Har t o m köpt en regnhatt, den funkar!

      Radera
  6. Den skylen kan man inte missa, den för bokhelgen alltså. Gut och svart fungerar alltid. Varför ett paraply kan man fråga sig... Det första jag tänkte på var "paraplyorganisation". Gissar att du kommer avrapportera efter helgen. Det ser jag fram emot:-)
    Att måsar gillar glass visste jag inte. Har aldrig sett en sådan skylt förut. Bra fångat där:-)
    Svag is under sommaren - hahaha:-)
    Sista skylten är hur bra som helst. Minns inte att jag sett den eller en liknade förut.

    Som vanligt en toppen skyltning. Tusen tack för den och länken:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vet inte hur jag tacklar bokhelgen. Får väl se. För några år sedan var jag med på "världens längsta bokbord" på Drottninggatan för att sälja mina böcker. Naturligtvis regnade det!
      Visst är det snudd på obegripligt att man kan hitta nya skyltar, gång på gång? Den där bäst-före-men-bra-efter är jag väldigt förtjust i, därav det jag kallar "nästan repris".

      Radera
  7. När jag klickade på länken var paraplyet vitt! Alltid något...är faktiskt gräsligt avundsjuk på dylika evenemang. annars rantar jag inte runt på kulturella grejer, men en bokhelg! Hade inte heller en aning om att den existerade, och jag läste härom dagen att bokförsäljningen ökat rejält, både pappersböcker och ljudböcker. Många nya författare har gjort entré med den äran!
    Måsskylten var för rolig, vi har haft en tam mås, diskret och tyst här huslängan i sommar, han heter Måzart o jag har varit en av dem som slängt ut en godbit ibland. Nu har alla måsar lämnat byn...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kollade, visst är det vitt på sajten! Ett svart skulle förstås knappt ha synts på den bakgrundsbilden ... Hur som helst verkar det bli paraplyläge. Visst är det kul när saker "händer"!

      Radera
  8. Bra att du tar den där "Svag is" skylten på allvar - man kan aldrig vara nog försiktig! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vatten ÄR farligt. Det har jag upplevt onödigt många gånger!

      Radera