tisdag, augusti 03, 2021

Olympiska berättelser: se dem!

De glada nyheterna från Tokyo fortsätter att droppa in! "Vi" (sa svinskiten) är riktigt duktiga! Fler medaljer finns att hoppas på. Fotbollstjejerna har chans på guld, "Mondo" Duplantis bör ta hem sin gren. Och flera andra har tagit sig till finaler. Heja, heja!

I samband med de olympiska spelen, som i huvudsak sänds i Kanal 5, har en synnerligen duktig redaktion med Jonas Karlsson som affischnamn producerat en rad program som jag verkligen vill rekommendera: "Jonas Karlssons olympiska berättelser".

Han har åkt kors och tvärs över jordklotet, letat upp (nästan) bortglömda stjärnor, fått folk att berätta om jublande medaljlycka och svidande nederlag och det som hände sen. Gör en djupdykning kring den eländiga dopningen, visar homofobin och får massor av vittnesmål om sportens värld som vi faktiskt knappast ens anat, även om vi länge varit roade av idrott i alla möjliga olika former, jag räknar mig till den gruppen.

Programmen (åtta stycken nyproducerade, samt åtta som producerades inför vinter-OS 2018) finns att se på Discovery Plus. Den kanalen har jag inte, men som tur är sänds de varje dag under OS på Kanal5 kl 17.00 resp 22.03.

Nu finns även ett längre porträtt på Armand Duplantis att se. Såg också ett om hjältinnan Sarah Sjöström som trots att hon skadade sin armbåge så sent som i februari kämpat sig tillbaka och kunde hämta ett silver på 50 meter frisim. Så imponerande!

Heja Sverige, heja Jonas Karlsson, som lyckats hitta en hittills tämligen outforskad nisch inom sportjournalistiken.

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

 1. vi har inte så många kanaler

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tråkigt att de "vanliga" kanalerna inte har OS längre.

   Radera
 2. maken lyssnar på radio, jag läser Göteborgs-Posten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Radio är direkt och bra. GP kommer inte ikapp riktigt ...

   Radera
 3. OS följer vi tämligen väl. Så roligt med de svenska framgångarna. Imponerande! Och extra eloge till Sarah Sjöström som trots bruten armbåge tog sitt silver.
  Discovery har vi inte men har tittat på övriga sändningar.
  Dessa program med Jonas Karlsson har vi sett och haft stort nöje av dem. Verkligen intressanta.
  Och när jag inte varit hemma så är ju radion riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Medaljerna fortsätter trilla in, det är ju riktigt kul! Och visst funkar radio bra, man kan ju inte se allt. Eller hålla sig vaken ...

   Radera