onsdag, november 17, 2021

Årets julklapp – på önskelistan?

Det är bara fem veckor till jul. "Black Friday" dessförinnan, julklappsrallyt drar igång  om det inte redan gjort det. Lite av ett startskott fyrar Handelns Utredningsinstitut, HUI, av varje år vid den här tiden. Då har man korat Årets Julklapp. I dag fick vi veta vad som gäller.

Julen 2021 ska det vara en "biljett till ett evenemang" som väntar under granen. Konsert, teater, hockeymatch, handbollsturnering, konstvisning, ståuppkomik, det är bara att välja något som man vet att klappmottagaren uppskattar. 

I mina öron låter det som bra presenter, om än inte av det billigare slaget. Att gå på teater och konserter kostar oftast ett antal hundralappar, och den som får klappen vill förmodligen gärna ha någon i sällskap, allt blir ju roligare då! Priset blir därmed det dubbla.

Nog verkar detta väl ändå vara något som kan tänkas stå på många önskelistor? Speciellt om man betänker att vi gått igenom en lång period med covid-restriktioner, en period när live-evenemangen verkligen lyst med sin frånvaro. 

Nu kraxar ändå olyckskorparna. Pandemin är inte över, nya fall dyker upp, den som känner sig säker ska ändå vara försiktig. Och den som inte accepterat vaccinering men ändå söker underhållning bör, för allas bästa, definitivt välja evenemang som sänds i tv, att avnjutas hemma i soffan helt privat.

Fast ett alternativ är ändå, som alltid, en bok. Eller, för att i någon mån lyda påbudet från HUI, varför inte ett abonnemang på en streamingtjänst som erbjuder både hör- och e-böcker?! En sorts evenemang det med!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. årets julklapp är ju liveevenemang, toppen efter ett par års stiltje - saker är inte lika roligt när man har allt. Jag har köpt biljetter till julkonsert till maken, delvis för att han fyller år några dagar före jul (på bio har vi redan varit två gånger)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt present till musikintresserad!

   Radera
  2. och perfekt för julintresserad fru... nu införs vaccinpass från 1 december... och jag ska på Liseberg Jul den 2:a december med barnbarn (alla biljetter ska ju bokas i förväg numera)

   Radera
 2. Hahaha! Nämnde också årets julklapp i bloggen idag. Och vi är tyvärr inte överens alls där.
  Tycker sådana biljetter är lika "värdelösa" som blomster- och LIVE-checkar (ballongflygning med mera) - man glömmer dom eller orkar inte.
  Å med dagens beslut att införa vaccinationsbevis är jag mycket tveksam att årets julklapp är mera succéartad än bakmaskinen för ett antal år sedan, men den drog ju bara åt sig damm;-)
  Dessutom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om blomstercheckar, har själv glömt såna och det är trist. Men om mottagaren glömmer ett liveevenemang måste ju givaren ha missat, alltså köpt biljett till något som mottagaren inte är särskilt intresserad av. Men visst är pandemin fortfarande något att tänka på! För egen del kan jag inte veta att jag någonsin gått på HUI:s tips.

   Radera
 3. Vad gäller julklappar så kan jag tycka det är en onödig företeelse till vuxna.De flesta har ju redan allt och mer därtill. Jag gillar tanken med en upplevelse i sig och jag gillar vaccinationspassen. Jag har i många år gett upplevelser till både döttrar och barnbarn. Och till barnbarnen brukar det vara en dag där de får bestämma innehållet.
  Maken och jag satsar också på upplevelser men ger inga julklappar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst kommer man till ett stadium när julklappandet känns lite överflödigt. Men ändå - jag är förtjust i att hitta saker att göra paket av ...

   Radera