lördag, november 06, 2021

Veckans mening – om att spy

Vad har jag då läst i veckan som lämnat något efter sig, en mening som fått mig att stanna till om än aldrig så lite? Jag hamnade i beråd när förra radioföljetongen tog slut. Boken som kom upp därefter hade jag ju redan läst på papper, och inte var det särskilt länge sedan heller! Men något måste jag ju ha i öronen när jag promenerar. Så det fick bli en repris på "Vuxna människor"  
av norska Marie Aubert. Och då visar det sig att romanen vinner på att läsas med öronen! Josefin Neldén (Maggan i "Vår tid är nu") ger texten en extra touch som jag gillar. 
Här finns också flera meningar som skulle kunna vara med i den här lilla bloggstafetten som Skriv-Robert initierat, men det får bli denna:

Det finns nästan ingenting bättre än att nyss ha spytt.

Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

 1. har aldrig spytt... vägrar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt är det inte. Men är man magsjuk är det svårt att slippa.

   Radera
  2. (min mor och dotter svimmar när de kräks... mor har legat blodig på toagolvet, dotter har slagit sig, själv har jag knappt varit magsjuk

   Radera
  3. Jösses så dramatiskt!!!

   Radera
 2. På samma tema hörde jag nån som sa: "Den som säger att sex är det skönaste som finns har aldrig varit riktigt skitnödig!" ;)

  SvaraRadera
 3. Nja, jag tycker att man brukar vara rätt darrig och eländig efteråt. Pestig smak i munnen och så har det alltid stänkt i håret - åtminstone tror jag det - så jag måste gå och duscha fast jag inte orkar.
  Att bli killad på ryggen tycker jag slår allt, även sex. Kanske för att man inte kan åstadkomma det själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog inte heller helt överens med den där analysen av "efter-kräks".
   Men tänk ändå så mycket njutning det finns att hämta! Gratis rent av!

   Radera
 4. Stackars folk som måste spy. Jag vet knappt vad det är och är aldrig magsjuk heller. Men det kan väl aldrig vara skönt efteråt, vad jag kan förstå så kan det vara rena gallan det sista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog väldigt olika hur folk kräks ... och har man mått jätteilla tror jag absolut att det kan vara skönt efteråt!

   Radera
 5. Tackar igen för boktipset/radioföljetongen. Just att ha något i öronen vid promenader och annat har jag gärna- Har inte läst boken eller hört den på Storytel så den blir bra att lyssna på här med Josefin Neldén.
  Men att kräkas kan jag gärna avstå från.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ingen spyr frivilligt, tror jag - anorektiker och bulemiker möjligen undantagna, fast de har ju inte heller "valt" sitt öde. Skynda dig att ladda ner den här radioföljetongen, jag tror den försvinner ganska snart!

   Radera
 6. Visst finns det något som är bättre— att inte spy!

  SvaraRadera
 7. Hahaha! Den meningen påminner mig om ... äsch, vi skippar det;-)

  SvaraRadera
 8. att kräkas tar ju nästan livet av en. lyckligtvis händer det sällan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack och lov händer det inte ofta. Väldigt länge sen, när jag tänker efter, och det är jag glad för!

   Radera
 9. Usch, för mig med Meniérès är det smått traumatiskt att tänka tillbaka på sådant i kombination med karusellyrseln. Då lättade ju heller inte illamåendet efteråt. Men den fasen har på senare tid ersatts av en annan. Knappast angenäm den heller, men man slipper må sådär vansinnigt illa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Illamående av alla orsaker är eländigt. Hoppas du får nån hjälp - fast den där sjukan är inte lätt att hantera, tror jag mig ha förstått.

   Radera
 10. Minsann har jag laddat ner "Vuxna människor" och redan lyssnat igenom en tredjedel..... Mycket bra!

  SvaraRadera