onsdag, november 24, 2021

Om bara en liten månad ...

... är det julafton. Oj!
Vilket betyder att kommande söndag är första advent. Oj.

Känns inte som att jag hängt med riktigt. Måste nog ta mig ner i källaren och hämta lite stjärnor och sånt. Har faktiskt en granne som aldrig tar ner sin, den lyser hela året och jag ser den från min balkong ... rationellt eller slött eller bara otroligt förtjust i en stjärna i papper?

Men min fådda amaryllis har skött sig. Man skulle kunna säga att den tagit ut helgen i förskott. Fast det ser ut som om det blir en blomstängel till. Lagom till jul då, kanske?

Copyright Klimakteriehäxan

6 kommentarer:

  1. Jag köpte två röda julstjärnor idag. Tänker sätta upp amaryllisgardinerna i köket. De färgglada jag har där annars passar dåligt ihop med julstjärna och adventsljus.
    Men ... utöver ljus och en hyacint i fönsterlav, gör jag inget mer än sjunger "Bereden väg" så här års.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det räcker! Jag brukar köpa en vit julstjärna till advent. Tar röda senare.

      Radera
  2. Det är faktiskt inget måste att pynta;-) Har också några grannar som har sin julbelysning kvar hela året. LED-slingor som är riktigt fina och kan absolut lysa upp även sommarnätter. För det blir ju faktiskt mörkt även under sommaren här i Stockholm.
    Din amaryllis vill kanske förgylla dina dagar redan nu. Varför inte;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klagar absolut inte på amaryllisen! Och om pynt och julbelysning: även här gäller att det är superbra att man är stor och får bestämma själv!

      Radera
  3. nog finns det mål och mening i vår färd – men det är vägen, som är mödan värd

    SvaraRadera