torsdag, juni 23, 2022

Dagens ord 119

 GARDEROBSDJUR

-Visst har vi djur i garderoben eller hur? Lite fårskinnspäls kanske, det är ju lovligt. En gammal kaninkrage? Eller leopardmönstrat, eventuellt något tiger- eller zebrarandigt. Men vildare djur än så avses när jag stöter på det här ordet i HSB:s medlemstidning "Hemma". För här handlar det inte alls om djur man själv valt, något ulligt och gulligt att gosa med eller dra på sig. Nej det handlar om pälsängrar och malfjärilar! Och eftersom ingen vill ha dem i garderoben kommer också rådet: du blir av med dem om du lägger plaggen i frysen eller i 55 graders värme. Så även om det är tal om värmebölja i midsommar räcker nog inte den temperaturen ...

12 kommentarer:

 1. läste nyss rådet att packa upp sin resväska i badkaret (utan vatten!) efter resan, inte i sovrummet....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misstänker man ovälkomna fripassagerare så är det kanske en bra idé? Men vad gör då vi som saknar badkar???

   Radera
  2. förmodligen har du GOLV i badrummet

   Radera
  3. Förvisso ...men jag tänkte att de små liven skulle hejdas av badkarets glatta kanter ...

   Radera
 2. Anonym4:15 em

  Många av mina kläder hänger och krymper i garderoben. Jag funderar på att flytta in där själv ...

  SvaraRadera
 3. Anonym4:16 em

  Som vanligt blev jag anonym, men du känner kanske igen min bisarra humor?
  Bloggblad

  SvaraRadera
 4. Nej du, jag har inga pälsar varken äkta eller fusk i garderoben. Har faktiskt aldrig ägt nåt med päls. Min mamma däremot hade en mängd olika (gräsliga) äkta pälskappor. För att undvika ohyra la hon sådana stinkande kulor i garderoberna - YUCK!
  Konstigt nog visste jag det där med frysen. Det gäller också kvalster som verkar trivas i sängkläder...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar päls, men numera är det förstås den konstgjorda som gäller, fast man tvingas inse att den inte är särskilt miljövänlig den heller. Har inte plats för sängkläder i frysen. Hoppas odjuren håller sig borta.

   Radera
 5. Nej. ovälkomna djur vill vi inte ha. Jodå, jag har två mockakappor med fårskinnsfoder kvar i källaren i en klädgarderob men de har inte sett dagen ljus på ett par år. Jo, de har under vintern fått en utomhusdag på gården i minusgrader.
  Vet att på den tiden döttrarna gick på lågstadiet var det ibland lussäsong och då skulle allt i princip in i frysen. Men vet aldrig att de hade löss. Dock lika bra att lyda råden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fårpäls "får" man fortfarande ha - hade en men sålde den eftersom den hade krympt. Få saker är lika varma i bitande vinter som en päls - det är trots allt ett faktum!

   Radera