lördag, juni 11, 2022

Veckans mening – om polisen

Hela Sveriges guru när det gäller frågor om brott och deras bekämpning har gett en lång intervju till Expressen om sin syn på och relation med den kritiserade ministern Morgan Johansson (S). Professor Leif GW Persson har som vanligt lösningen på en hel del problem, förundras över kaoset i passhanteringen och förmodligen har han dessutom en hel del rätt när han (i det som jag väljer som Veckans mening i Skriv-Roberts efterföljd) slår fast detta:

Den svenska polisens problem är den kolossala överbyråkratiseringen: det är färre än hälften som jobbar på myndigheten som är sysselsatta med kärnverksamheten, de andra håller på med allt mellan himmel och jord.  

Copyright Klimakteriehäxan

16 kommentarer:

 1. både sonen och svärdottern har sökt till Polishögskolan, de har klarat alla inträdesproverna... men båda blev stoppade av psykologen... förstår inte riktigt vad det är för människor som polisen söker??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter märkligt. Men de måste väl ha fått nån förklaring?

   Radera
  2. egentligen får man ingen förklaring... en tjej hade inte "sörjt" sin mor färdigt...

   Radera
 2. Låter som en konstig verksamhet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag tror att GW har rätt. Han kan svensk polis både utan och innan.

   Radera
 3. Som vanligt sätter GW pricken över i:et. Har en kompis som är polis, och han har insett att "överbyråkratiseringen" hos Polisen har funnits i minst 20 år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja brott blir sällan lösta på kontoret ... även om det händer ibland, med den moderna teknik som numera står till buds.

   Radera
 4. det där gäller tyvärr inte bara polisen. det är ett genomgående drag i hela samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, ska byråkraterna ta över helt och hållet tror du?

   Radera
 5. Klockrent! Men detta verkar passa bra in på fler ansvariga. Gillar GW men är inte överens med honom vad gäller Morgan Johansson. Å andra sidan har ju någon anställt honom. Men effektiviteten här verkar ligga efter en hel del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. GW må kännas obekväm och inte särskilt blygsam, men han har ofta rätt tror jag!

   Radera
 6. Så tror jag tyvärr att det är.

  SvaraRadera
 7. Ja, så verkar det kunna vara vad jag förstår.

  SvaraRadera