lördag, juni 18, 2022

Veckans mening – om hörböcker

I senaste numret av Akademibokhandelns reklamtidning Läs! som trillat in i brevlådan ägnas hörbokstrenden en rejäl artikel. Vi blir ju ständigt fler, vi som gillar att läsa också med öronen. I artikeln intervjuas bl a Erik Wikberg från Handelshögskolan i Stockholm, ansvarig för statistiken över bokförsäljningen i Sverige. Han understryker att man genom ljudboken har gjort litteratur tillgänglig för stora grupper som annars inte skulle hinna eller kunna läsa. Och i den här texten hittar jag det som blir mitt val av Veckans mening (på initiativ av Skriv-Robert) denna gång, faktiskt en liten tankeställare av det trevligare slaget:

Varje morgon färdas otaliga romangestalter runt i kollektivtrafiken – du har inte en aning om vad killen bredvid dig på bussen just upplever i form av livsöden eller deckargåtor.

Copyright Klimakteriehäxan

17 kommentarer:

 1. Ljudböcker är en guldgruva. Visserligen kostar det en slant om man inte använder bara Biblio men det är det värt, tycker jag, som har svårt för fysiska böcker numera.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och det finns ju nästan allt i ljudboksform numera! Visst är det jättebra!

   Radera
 2. Jag tycker det är suveränt med ljudböcker och har alltid en sådan på gång. Lyssnar mycket när jag är ute, lagar mat eller annat. Mne har också alltid en fysisk bok på gång.
  Jag har "Storytel" som jag är nöjd med men kompletterar en hel del via radioföljetonger och annat.

  SvaraRadera
 3. Intressant mening. (Du lämnade ingen länk hos mig, men jag hittade dig givetvis ändå...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. PS. När jag för en gångs skull lade upp en bild på ett bokmärke på min blogg en lördag, så verkar ingen annan av "the usual suspects" ha gjort det.

   Radera
  2. Hoppsan .. fast bloggnamnet funkar väl som länk också? Bokmärken är en märklig bransch, har inte tänkt på att du har hängt på den trenden!

   Radera
 4. Hahaha! Visst är det märkligt att man hör precis vad grannen på bussen lyssnar på när det gäller musik, men ljudböcker - rätt tyslåtna uppläsare;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk är väl räddare för tinnitus då än när de pratar själva ...

   Radera
 5. det är sant att ljudböcker betyder mycket för många. jag tänker på folk som kör mycket i sina arbeten till exempel. jag lyssnar numera också även om jag i princip gillar den fysiska boken mer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt nöjd med kombinationen.

   Radera
 6. så riktiga författare jobbar, och skriver ner de där tankarna

  SvaraRadera
 7. Underbar mening! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den tilltalade mig som du förstår!

   Radera
 8. Ja, det är ju en tänkvärd mening.

  SvaraRadera