onsdag, juni 15, 2022

Första doppet

Kan de där småttingarna bada och simma, så kan väl jag det också ... ungefär så gick tankarna när jag såg sothönan med sina otroligt små ungar ligga och guppa på Årstavikens vatten. Tror knappt jag sett något så nykläckt vara ute och i farten förut! Var det rent av deras första dopp jag fick bevittna?

Alltså gjorde jag slag i saken, gick hem, satte på mig badkläder och gick tillbaka till vattenbrynet. För mig är det lite skämmigt att inte ha varit i sjön den 15 juni, så nog var det dags. Andra badare påstod att det var 18 grader i vattnet.

Jag är inte helt övertygad om den siffran, tyckte nämligen att det var riktigt kallt ... men i skulle jag och i kom jag. Tog till och med några simtag, men lika gulligt som när sothönsen glider omkring  nej, min simning var inte i klass med deras. Inte heller i klass med Sarah Sjöströms, hon som brukar bada fortare än alla andra. Fast lika snabb som hon tror jag att jag var, om än på en sträcka av cirka två meter ... den kör inte Sarah så vitt jag har hört. Hur som helst har jag nu klarat av sommarens första dopp!

Copyright Klimakteriehäxan

8 kommentarer:

 1. Hahaha! Världsrekord! Tänk vad iskallt vatten kan göra för simhastigheten;-) Stor ELOGE att du hoppade i. 18 grader tror jag inte på. Nätterna är alldeles för kalla för det. Å lufttemperaturen var ju inte ens 20 grader idag. Så modig du är:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men i luften var det 20-21 grader och riktigt skönt faktiskt! Men det tar nog några dar till innan jag badar igen ... det ska ju vara njutbart!

   Radera
 2. Svar: Galen i grävmaskiner vet jag inte om jag är, men jag älskar alla "byggmaskiner", speciellt byggkranar. I slutet av 1990-talet jobbade jag på ett företag som sålde allt från grävmaskiner till hjullastare, dumprar och byggkranar. Så jag har lite förkärlek för sådana fordon. Har till och med kört de flesta maskiner, men inte byggkranar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är lite lik min barnbarnspojke ... han gillar också alla såna maskiner! :-D

   Radera
 3. Grattis bra jobbat! Och snabb var du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske ett rekord???? Men du vet hur det är: efteråt är man nöjd.

   Radera
 4. Jag körde också en 2-meters i lördags...
  Det var ca 18, så jag kan nog inte skylla på den att jag blev förkyld... det var så himla varmt i luften. Nu har jag rethosta som gör mig alldeles trött... och hes ... jag mår nästan som en förkyld karl... (har en där nere... fast han hostar inte, känner sig bara risig).
  Konstigt konstigt... vi har ju inte träffat några människor öht på en vecka! Varifrån kommer smittan då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade en förkylning som varade i tre tråkiga veckor, absolut inte en aning om var jag plockade upp den bacilusken. Det har gått över, tack och lov (och covid-testet var negativt).

   Radera