fredag, juni 03, 2022

Tjatkärring?

Elisa Matilda fokuserar denna vecka på upprepning när hon ställer sina fem fredagsfrågor. För egen del kör jag repris på en liten speciell promenad som jag företar varje år så här på försommaren: jag tittar på det blommande näsduksträdet som finns ganska nära mig. Det känns faktiskt inte tjatigt alls!

 1. Vilket ord eller fras upprepar du ofta? "Jag är inte helt säker" kan jag höra mig själv säga. Förr i världen var jag oftast säker ...
 2. Vilket album kan du lyssna på om och om igen? "Tapestry" av och med Carole King. Eller "American Pie" av och med Don McLean. "Getinghonung" av och med Cornelis Vreeswijk. "I Frödingaland" med Sven-Ingvars. Eller ... det finns flera, men i sanningens namn blir det alltmer sällan som jag lyssnar på en skiva.
 3. Vad är en historia du berättat flera gånger? Tjatig, antar jag! "Har jag berättat hur ...?" - "Jaaa det har du!" säger barnen (och Maken). Det finns flera, är jag rädd. Väljer att inte dra nån här ännu en gång!
 4. Vad är något du alltid beställer på ett visst ställe? Tunacado-macka hos Joe & the Juice. Jättegod, men kan nog bli tjatigt i längden.
 5. Hur hoppas du helgen blir som den förra? Att den inte blir som den förra! För då satt vi fast i bilkö i timmar. Gruvligt tjatigt! Räknar med att slippa det, framför allt för att jag mig veterligen inte ska åka bil alls.
Copyright Klimakteriehäxan

24 kommentarer:

 1. det är så sant som det är sagt. en var mycket säkrare förr. och yngre. hur kunde jag glömma Cornelis? hans Felicias svenska suite som jag lyssnat på hur mycket som helst. du kan berätta för barnbarnen. de lyssnar. ännu så länge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får vänta ett tag med att dra mina skrönor för barnbarnen. Än är de för små!

   Radera
 2. Det är lätt att upplevas som tjatig om man upprepar sina historier och glömmer vem som fått höra dem😄
  På tal om uttryck så känner jag en som gärna säger "det har jag för mig att jag läst om" - då vet man mycket.
  Ha en fin pingst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du milda tid - är det pingst!!!! Det har jag verkligen inte tänkt på! Och uppenbarligen har jag inte för mig att jag läst om det heller ....

   Radera
 3. vi har näsduksträd i vår trädgård men den är bra ett par meter, får vänta något år. Svårt att vara gift med samma person så länge för historierna kan upprepa sig... 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast vissa historier kan tåla lite upprepning, tänker jag också ....
   Det här näsduksträdet har blivit riktigt stort sen jag upptäckte det, men det börjar bli många år sen nu.

   Radera
 4. Nog får du bjuda på en historia här framöver ;-) Köpte ett album med flera artister som tolkade Cornelis, tror den hette "Den flygande holländaren" Så bra!! Bl.a tolkade Anne-Li Rydé Deidres samba!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi, jag kanske upprepar mig här på bloggen också emellanåt - vilket inte så många förmodligen upptäcker i så fall, läsare har trillat bort och en del nya tillkommer ju!

   Radera
 5. Anonym6:37 em

  Just det...Så säger jag nog ofta nu för tiden också... "Men jag är inte säker". Sa jag nog aldrig förr...
  Min tjatiga rätt det är absolut Quattro Stagioni. Blir ju inte så ofta ändå...pizza äter vi väl 4-5 ggr per år.
  Historier... dom glömmer jag direkt. Ha en fin helg! //Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä mitt yngre jag var betydligt tvärsäkrare än mitt nuvarande - och det är väl ändå ett hälsotecken, tror du inte det???
   Pizza är gott, min favorit har skinka, champinjoner och räkor ovanpå.

   Radera
 6. Ja det där med att berätta historier kan ta sig olika uttryck. Berättade inte heller någon idag.Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ransonera lite, i a f de bästa!!!

   Radera
 7. Sista svaret är identiskt med mitt, fast inte av samma anledning.
  Ettan känner jag igen i BP-tappning "Jag kan ha fel..."
  Å den där mackan blev jag sugen på. Brukar köpa deras otroligt goda smoothies, men har aldrig testat Joe & the Juice's mackor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hellre dåligt väder än fast i bilkö, det är min inställning. Men nu ser det fint ut där ute, och jag ska INTE ta bilen! Testa mackan, jag är förtjust.

   Radera
 8. Upprepningar kan ju vara väldigt trevliga.Varför frångå ett vinnande koncept. Och ogillar man något så får man göra något åt det.

  SvaraRadera
 9. tunacado låter kanon, tonfisk och avocado? Mums
  Angående historier är vi ju lika, och det verkar gälla de flesta andra också! Fy bubblan för bilköer, såg något idag om en vält lastbil som orsakade flera timmars stopp i trafiken. Då tar tålamodet tvärslut. Trevlig pingsthelg till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tonfisk och avocado på gott bröd som grillas och "kläms ihop". Ska ätas direkt, varm!
   Verkar ha varit mycket avåkningar och andra sorters olyckor. Skitjobbigt, man får vara tacksam att man inte blev direkt inblandad.

   Radera
 10. Tapestry - med Carol King, en klar favorit som snurrade på min skivspelare många gånger i många år. Undrar just om den finns kvar än i lådan med gamla LP-skivor.
  Jag drar nästan aldrig några historier, för ofta kommer jag bara ihåg hälften - ibland starten, ibland slutet... så i familjen är jag känd som historieförstörare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min Tapestry finns i alla fall kvar! Men hur kan du påstå att du inte berättar historier - du är ju proffs på det!

   Radera
 11. Visst var man tvärsäkrare förr, men också mycket räddare för att göra bort sig. Nu kan man ändra sig lite som man vill! 😄 Det är härligt!
  Det är svårt att komma ihåg vilka man berättat vad för, precis som det är svårt att sitta i bilkö om man inte åker bil! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att inse att man inte MÅSTE vara tvärsäker, man kan vara glad ändå!

   Radera
 12. Det där "jag är inte säker" undrar om det är något också som är typiskt kvinnligt? Att inte tro på det man vet? Som barn/ung gör man ju det men sen? Är man rädd för att stå upp för sig själv kanske?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller har det kanske blivit lite mindre viktigt att alltid ha rätt??? medan man ändå fortsätter att tro på sig själv och ser på omgivningen med lite lugnare blick ...

   Radera