torsdag, juni 30, 2022

Kvar i lässvackan

När månaden heter juli är det semestertider. Också en tid på året då många läser mer än vanligt, i skuggiga bersåer eller mysiga hängmattor  i sådant sommarväder som vi har just nu blir det inte solstolen som drar, för då blir det snabbt alltför varmt för att hjärnan ska hänga med i några litterära svängar, inte ens om de är av enklaste slag ... 

Mia i bokhörnan undrar nu i ännu en helgfråga, precis som hon brukar på torsdagarna: Har du gjort en tbr för sommaren (to-be-read, alltså en lista på böcker som ska bli lästa)?

Ack nej, det skulle bara göra mig deprimerad. Är fortfarande inne i en lässvacka, det kan gå dagar när jag inte öppnar en bok. Tråkigt, men ett faktum. Hoppas bara att jag "tillfrisknar". Och om/när jag gör det har jag travar, ja mängder med böcker som jag egentligen vill läsa! Både nya och gamla faktiskt. Men nån planering kommer det inte att bli tal om.

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Märkligt att du har tappat "lässugen". Det måste ju bero på något. Jag har alltid "lässvackor" under vintermånaderna, men nu sträckläser jag precis allt jag kan komma över. Å ICAs sommarutbud av olika böcker (mest deckare) gör det lätt att lägga dom på hög för att läsas i solstolen på balkongen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckas göra annat, hela tiden. Löser sudoku och korsord, spelar spel på mobilen, surfar planlöst. Trots att jag vet att jag inte borde.

   Radera
 2. Lässvackor är tråkiga, men en hamnar ibland i det. Jag brukar läsa för mig ”säkra kort”, när jag hamnar i svackor och det brukar hjälpa. Du komme säkert ”tillfriskna”!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska leta efter ett "säkert kort" ... den senaste nobelpristagaren är inte ett av dem, tvingas jag konstatera!

   Radera
 3. Du kanske ska prova att läsa om en favoritbok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm. En idé. Har inte tänkt den tanken, så tack för förslaget!

   Radera
 4. Anonym7:13 em

  När jag just läst ut en riktigt bra bok, tappar jag lusten att gå in med hull och hår i en ny story. Fast efter par dagar brukar jag hitta nåt nytt. Jag läser i stort sett allt på Nextory, då gör det inget att tröttna mitt i och byta. För jag skulle aldrig komma på idén att läsa ut en bok jag inte gillar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör inte heller det. Längre. Förr gav jag aldrig upp en bok innan den var utläst!

   Radera
 5. Anonym7:14 em

  Anonyma Bloggblad, som vanligt.

  SvaraRadera