måndag, juni 20, 2022

Se där: en rondellkanin!

Alla minns vi väl rondellhunden, ett "konstverk" som skapades 2006 och som sedan fick efterföljare runt om i Sverige?! Skapelsen blev superkänd sedan Lars Vilks satte Muhammed på en. Nu har det blivit dags att presentera rondellkaninen.

Det råkar nämligen vara så att vi relativt ofta och regelbundet passerar en rondell i Tallkrogen i södra Stockholm. Och där är han, kaninen! Ibland sticker bara öronen upp ur gräset, men ibland syns hela djuret. Bor han i närheten eller rent av i rondellen? Finns det en familj? Är det en tamkanin som rymt eller är det en hare? Tror inte på det senare, tycker den ser för liten och nätt ut.

Rondellhundarna är väl inte riktigt på modet längre. Men rondellkaninen tycker jag man ska vara rädd om. Finns det fler?

Copyright Klimakteriehäxan

11 kommentarer:

 1. Ja du! Vilken söt krabat. Minns att rondellen vid Roslagstull blev till en högborg för kaniner för cirka 7-8 år sedan. Där bodde kaninerna i rondellen och hade grävt sig ned som mullvadar brukar göra.
  Vi som åkte förbi rondellen varje dag tyckte det var otroligt charmigt. Det tyckte inte Stockholms Stad som "rökte ut" kaninerna.
  Så hoppas dina rondellkaniner får leva ett lyckligt liv i Tallkrogen:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid Karlbergs slott bodde det hur många kaniner som helst en period, de "togs bort". Grävde under det mesta. Men söta var de. Just den här krabaten har inte haft nåt synligt sällskap, men de har ju som bekant en tendens att bli fler ...

   Radera
 2. söt, tror jag såg nåt liknande på Hisingen här om året

  SvaraRadera
 3. Anonym10:55 em

  Så gullig, men ack så farligt liv! Harungar är små ... kanske också dumdristiga?
  Ja, hundarna var väl en modefluga. I Mjölby har de en rondell med en jättepotatis. Alltså, verkligen jättelik. Det är så korkat så det är riktigt kul, att de vill bli kända för potatis. Söderköping är väl mest känt för sin glass... kanske en bautastrut vore nåt att förslå gatukontoret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym10:56 em

   Som vanlig från anonyma Blogglad - paddan vill visst inte kännas vid mig.

   Radera
  2. Storstrut, potatis ... ett äpple i Kivik`? Bara fantasin sätter gränser för den som vill skapa nya "rondellhundar"!

   Radera
 4. Anonym10:57 em

  Haha... blogg-glad blev jag visst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker Blogg-glad inte är dumt alls!!!

   Radera
 5. Kan inte påstå att jag gillade vare sig Lars Vilks eller hand rondellhundar. Men en kanin i levande skick är något helt annat. Hoppas den ser sig för,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tillhör inte heller Vilks fan klubb. Men nu är ju det historia, brottsutredningen nyss nedlagd.

   Radera