måndag, juni 29, 2020

Blixt och dunder!

Ett hejdundrande åskväder väckte mig och förmodligen en massa andra människor vid fyratiden i morse. Regnet stod tätt som en vägg utanför fönstren och stormbyarna blåste ikapp. Stora grenar slets av från träden, prylar välte, möbler flög. Blixt och dunder!

Varje gång sådant inträffar slås jag av hur liten man är, vilka ofattbara krafter naturen besitter. Därför kan jag exempelvis inte njuta obehindrat av vattenfall hur vackra de än är, eftersom jag ser dem som ett potentiellt hot mot min säkerhet … och åskrädd är jag sedan barnsben.

Nu hände absolut ingenting allvarligt med mig. Ja, om man bortser från att vi blev utan kontakt med nätet. Till och med teven gav upp, bjöd bara på myrornas krig. Fast mobilnätet behöll jag kontakten med, så helt isolerad blev jag ju inte!

För några minuter sedan återställdes ordningen och Internet är åter till vår tjänst. Folk badar snart sagt dygnet runt. Segelbåtarna fortsätter sin resa över vågorna som är snälla igen och sommaren kan ha sin gång, om än i lite svalare väder om man ska tro meteorologerna.


När jag höjer blicken från tangentbordet ...
Copyright Klimakteriehäxan

9 kommentarer:

 1. Oj då! Å du är inte ens i Stockholm. För precis som hos dig brakade ett åskväder loss klockan fyra i natt även här, fast inte med sådana följder. Nu sov jag så djupt att jag inte hörde något, men grannen berättade. Älskar faktiskt åskväder med blixt och dunder, mest blixt, men vatten är jag mindre förtjust i och har samma känslor för vattenfall som du.
  Å du en sak till. Innan jag gick in här hos dig tog jag en bild på "min" natthimmel. Den är en kopia av din faktiskt. Ganska märkligt med tanke på att du är i Barndomslandet och jag i Täby - först åskan och nu molnen...
  Tack och lov att du fått internet tillbaka:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo då, jag är på Södermalm! Far fram och tillbaka till Barndomslandet utan nåt riktigt "schema" ...

   Radera
 2. Man ska definitivt ha respekt för naturens krafter, man har ibland svårt att komma ihåg det. Hoppas ingen fick grenen på sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg flera spår av stormbyarna när jag tog en promenad. Avstår gärna både storm och åska!

   Radera
  2. Får jag fråga en sak? Det här inlägget, det skrev och postade du igår 29 juni. Det konstiga är nämligen att det kommer upp i min lista som att det är postat idag? Har du uppdaterat inlägget? Tänkte om det var något som bör rapporteras till Blogger, jag skickar in allt konstigt jag ser just nu. Listan med bloggar man följer är inte helt klockren, har jag märkt.

   Radera
  3. Tror att jag gjorde nån korrändring tidigare i dag. Men inlägget är definitivt från i går. Och hittills har inte ändringar i befintligt inlägg ändrat publiceringsdatum vad jag vet? Här hos mig står det fortf som måndagspublicering.

   Radera
  4. Som sagt, helmysko. Ska påpeka det för dem.

   Radera