lördag, juni 13, 2020

Mesta motivet

Innekatter och myshundar har ofta älsklingshörn som de kryper upp i, gång efter gång. Kanske har de tagit efter husse eller matte? För visst har vi alla platser där vi hamnar ofta, oftare än på andra ställen i hemmet.

För min del handlar det om en läshörna. Skön sittplats, bra ljus, överblick över stor del av bostaden. Men jag gör förstås mer än läser där. Exempelvis fingrar jag ofta på mobilen, sms:ar, löser korsord, kollar vad jag tagit för bilder på sistone, funderar på om de är användbara till något.

Det är då det händer. Ideligen. Jag fumlar lite, kommer åt avtryckaren och tar ännu en bild av ett och samma motiv: en av mina fötter (ibland båda) och så mattan. Inte är det någon märkvärdig matta, värd att föreviga gång på gång, men jag föll för den för något år sedan på Åhléns och gjorde ett spontanköp. Man kan ju alltid ångra sig! Vilket jag inte gjorde, som ni redan har listat ut.

Och nu har jag alltså avslöjat denna min ovana och min tekniska ofullkomlighet. Samt låter er ta del av mitt oftast förekommande motiv när jag tar bilder, efter att ha deletat liknande eller nästan identiska säkert mer än hundra gånger.
Tvåa på listan över älsklingsmotiv är nog blommor, men då inte en och samma. Som tur är.

Copyright Klimakteriehäxan

PS Inspirerad av Emma påminner jag här om en tidigare fundering kring bilder jag inte tagit riktigt av egen kraft ... 

15 kommentarer:

 1. själv går jag runt både inne och ute, efter ljuset

  SvaraRadera
 2. Härlig matta, och sommarfina tånaglar!

  SvaraRadera
 3. Jag brukar försöka få med något levande på mina bilder. Din fot där på mattan gör hela bilden!
  Om man är hemmavid så har man större möjligheter till bra bilder på sommaren än på vintern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den här bilden tar jag oavsett årstid ... bara fotbeklädnaden som varierar!

   Radera
 4. En skön läshörna och en plats i lägenheten eller huset man trivs extra bra i är viktig. Och att denna matta finns där kan jag förstå. Om jag sett den så hade den nog även fått följa med mig hem.
  Att den sedan hamnar i din kamera är ju lätt hänt. Favoritmotiv hos mig är nog olika vyer från balkongen om jag är hemma. Och oftast då något i rörelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr i världen låg jag gärna och läste, numera sitter jag oftast. Och lyfter jag blicken ur boken eller från korsordet vilar jag den på mattan, som jag är lika glad i nu som när jag föll för den!

   Radera
 5. Mattan ser jättefin ut! Och en läshörna är något jag inser jag saknar, har inte riktigt kunnat sätta fingret på vad som fattats mig. I huset i Sverige hade jag en fåtölj i vårt allrum, där matbordet stod, och vid den öppna spisen. Dör satt jag många timmar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar om jag inte har ett helt inlägg tillägnat denna typen av bilder?
   Titta, jag hittade det:
   https://solsomsol.blogspot.com/2017/01/rensa-foton-va-maste-man.html

   Radera
  2. Haha, kollade din "bildskatt"! Tillåt mig kvittera med detta: https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2018/11/hoppsan-igen-och-igen.html
   Lite trist är det ju när/om kameran tar bättre bilder utan fotografens medverkan ... En läshörna får du skaffa dig det är du värd!

   Radera
 6. Att du föll pladask för denna matta förstår jag. Det hade jag nämligen också gjort. Den är hur fin som helst.
  En läshörna har jag inte, för jag gissar att solstolen på balkongen under sommartid inte räknas. Kan inte trycka "på fel knapp" heller, varken där eller någon annanstans, då jag inte fotar med mobilen. Så jag kan liksom inte ta bilder "av misstag". Att jag sedan har tagit hur många misslyckade bilder med min lilla Sonny är däremot en helt annan sak;-)

  PS. Ett väldigt fint och personligt inlägg. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju också en "riktig" kamera (Canon) men har blivit ganska god vän med mobilkameran. Kul att du gillar min inte alls märkvärdiga matta, men som sagt: jag blev tvärförtjust.

   Radera
 7. Jag har också många foton av mina fötter!
  Skönt med en egen liten hörna och dessutom med snygg matta.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fantastiskt väder denna söndag, hoppas du får en härlig dag du med! Nya fotbilder, kanske?
   :-D

   Radera