fredag, juni 05, 2020

När solen lyser

Det är fredag förmiddag, solen skiner fast det finns även moln på himlen, de två får slåss mot varandra efter bästa förmåga. Sjön ligger hyggligt blank, både svanen och kanadagässen har ungar. Tulpanerna har gått i ide, men i rabatten vid vår port ser jag stora amaryllisknoppar! Krassefrön har grott, och min hortensia på balkongen är otroligt fin.

Nog är det sommar alltid, och den är efterlängtad. Vilket Elisa Matilda antagligen har tänkt på när hon formulerade sina fem fredagsfrågor, för oss andra bloggare att besvara om vi vill. Jag vill!
 1. Vilket är ditt första tecken på sommar? Blommorna! Och förstås värmen, läge för sandaler, allvarliga funderingar på att ta ett första dopp i sjön.
 2. Vad har gjort dig glad idag? En digital hälsning från en person jag inte hört av på väldigt länge.
 3. Vilken är den ljusaste platsen i ditt hem? Faktiskt ljust i alla våra rum. Men antar att balkongen vinner den tävlingen.
 4. När senast kom sol efter regn? Det gör det väl varje gång? Både bildligt och bokstavligt. Och som tur är.
 5. Vad gör du helst en solig dag? Läser, badar, dricker något läskande, växlar mellan sol och skugga. Tar en promenad om det inte är för varmt.
Min hortensia blommar om på balkongen. Också ett glädjeämne!
Copyright Klimakteriehäxan

22 kommentarer:

 1. Tack och lov för balkonger på sommaren, säger jag också! Där kan man odla, sola, läsa, ja bara insupa frisk luft!
  Mitt hem är min borg, så även för dig, förstår jag. Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I nuvarande läge är balkongen guld värd. Kan nog inte tänka mig att bo utan faktiskt. Fast nu har jag så mycket blommor att jag snart inte får plats därute!

   Radera
 2. Din soliga dag låter väldigt trevlig, en sån dag skulle jag kunna tänka mig också! ����

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker det blev en hyfsad dag, men jag kom inte iväg på nån riktig promenad. Illa. Trevlig helg!

   Radera
 3. Sommar och ett dopp är efterlängtat. Som frusen badkruka väntar jag dock alltid länge tills vattnet blivit ordentligt uppvärmt innan jag kan bada.
  Härligt med ljus balkong! Lite mer sol och jag hade svarat likadant, men en stor byggnad framför vår blockar de flesta soltimmarna tyvärr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aj då, har du en soltjuv framför din balkong, det var illa! Hoppas vattnet blir varmare snart så att du/vi kan njuta sol och bad ute i naturen.

   Radera
 4. vi är bortskämda med mycket ljus i alla väderstreck, både ute och inne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill verkligen ha ljust hemma, känner mig instängd i mörka rum. "Ljust och fräscht" har ju häcklats en del, men jag gillar det!

   Radera
 5. Det är verkligen tur att det alltid kommer sol efter regn, i alla fall förr eller senare.
  Ha en fin fredag!
  /Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och just nu ikväll kom regnet, gatan är våt ser jag genom mitt fönster! Men det är nog regn som behövs, det är torrt i marken.

   Radera
 6. Fin hortensia. Sommar och bad är skönt, men jag är lite av en frusen badkruka så det får vänta tills det blir varmare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu väntar nog jag också ett tag innan det blir dags för dopp 2. Ska ju bli kallare väder.

   Radera
 7. Ett dopp i sjön hoppas jag ska bli av snart, dottern visade gott exempel i tisdags, jag koncentrerade mig på att föreviga doppet.
  Att pressa i solen är inte min melodi, beundrar dem som står ut i värmen. Jättevacker blomma,Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sola är skönt i lagom dos, dopp är ett måste men det är lite kallt i vattnet än så länge! Min hortensia gör mig riktigt glad och nästan stolt - fast jag inte gjort nåt för att få den att blomma. Jo vattnat förstås.

   Radera
 8. Som jag skrev i en kommentar hos Ditte idag, så verkar lufttemperaturen variera en aning mellan Söder och Täby. Antar att det även gäller temperaturen i vattnet.
  Det var bara i måndags då termometern masade sig upp till 25 grader som jag skulle kunnat tänka mig att bära sandaler. Resten av veckan har det som mest varit 17 dagtid. Så en dopp i sjön - burr, burr;-)
  Vi gav samma svar på fråga 4:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte hur varmt/kallt det är i Prstaviken, det har bara blivit ett bad hittills och varmt var det inte. Men sandaler går jättebra!

   Radera
 9. Svar: Nej vi har ingen svensk flagga. Å grannen har äntligen tagit ned sin trasiga flagga som jag visade på bloggen häromdagen. Nu finns det bara en kvar i hela området. Tror jag fotar den till nationaldagen imorgon;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en snabb bildlösning!

   Radera
 10. det känns som om solljuset underlättar i vardagen. men jag sitter inte och läser i gassande sol. det blir på altanen eller under ett träd i trädgården

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det underlättar definitivt. Men jag gör som du, läser där det inte gassar.

   Radera
 11. Blommor är verkligen sommar! Är glad för att förgrodda höstaster äntligen behagat grott, tog sin lilla tid... men nu så! :)

  SvaraRadera
 12. Sommar är verkligen härligt men denna helg har vi inte haft varken värme eller sol. Jag längtar också efter att få bada men jag vill nog gärna att solen ska lysa i så fall.

  SvaraRadera