torsdag, juni 18, 2020

Helg alldeles strax!

Kanske borde jag helt enkelt hoppa över Helgfrågan denna vecka, eftersom den handlar om något som i princip inte berör mig ... Så här lyder nämligen frågan från Mia i Bokhörnan:
Hur har era recensioner blivit bemötta, har någon författare hört av sig?

Visst skriver jag om böcker, men bara sådana jag själv valt att läsa och jag kallar mig inte för recensent. Ber inte om och får heller inga gratisexemplar. Det fina i kråksången är att ingen kan ha förväntningar eller ställa krav. Och att författare förväntas recensera recensionerna låter lite konstigt i mina öron. Sen händer det ju att "förorättade" kulturjättar tar till släggan mot kritik de får. Då kallas det kulturdebatt ...

När vi kommer till bonusfrågan är jag ändå med på båten: Hur firar ni midsommar? Svaret är nog ingen överraskning: hemma, med distans till omvärlden, stillsamt, i fint väder (tror jag) och med god mat och dryck. Och ett dopp i sjön. Det blir bra! Fast kanske inga jordgubbar. Köpte en liter i dag, för 75 kronor. De var inte värda sitt pris, men troligen mitt livs dyraste! 
Strax är helgen här!

Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Måste säga att jag beundrar bloggare om recenserar böcker. Visst är det kul och kostnadsfritt att få hem recensionsexemplar, men de måste ju hålla vissa deadlines. Måste vara himla stressigt. Den enda bloggaren som verkligen är en mästare på att recensera böcker är Annette (https://justnujusthar.com/), tycker jag. Själv skulle jag aldrig kunna recensera en bok.

  Då firar vi Midsommar på ungefär samma sätt då, fast utan dopp i mitt fall;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med vem som är "bra recensent" är intressant. För svaret är väl ofta att det är den man oftast håller med? eller? Jag har ingen favvo, inte i pressen heller. Och alla är vi ju liiite recensenter när vi tycker till, fast det kan ju förvisso handla om femti år gamla böcker.

   Radera
 2. våra jordgubbar dyrare, söta och fina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu dyrare?!?! Hoppas verkligen plockarnas lön matchar literpriset.

   Radera
 3. Inga jordgubbar här, har förätit mig på dem, som tur är finns det annat gott ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förvisso finns det mycket annat gott - vi åt hallon och bigarråer också. Men jag är jordgubboman, kommer aldrig att tröttna!

   Radera
 4. Tja, recensera recensioner låter ju konstigt. Men riktigt så behöver det inte vara. Väntar med jordgubbar tills de hemodlade är färdiga, kanske hinner man före sniglarna, inte så gott att veta. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror att det vanligaste är att det är noll kontakt mellan författare och "professionella" recensenter. Vilket jag tycker verkar vettigt. Men jag vet också att ibland känner sig folk vantolkade och misshandlade ...
   Hoppas du var snabbare till bären än sniglarna!

   Radera
 5. Jag köpte inga jordgubbar, det fick bli annat gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De jag köpte var faktiskt inte riktigt värda sitt pris ...

   Radera