fredag, juni 26, 2020

Varma frågor

Denna fredag bjuder ännu en strålande solig och varm morgon. Fast jag har just läst en artikel i SvD som riktar några varningens ord till oss: det gäller brandrisken, grundvattennivån och den globala uppvärmningen framför allt. Gäller även i Sibirien ... Slutsatsen är att det är så här framtiden ändå ser ut, och det gäller att anpassa sig  inte bara njuta som semesterfirare, alltså!

Men eftersom jag för ögonblicket inte kan göra särskilt mycket åt saken hur gärna jag än ville, så klickar jag mig över till Elisa Matilda i stället och kollar hennes fem fredagsfrågor innan jag dristar mig ut på en liten promenad och tar ett dopp.
 1. Hur svalkar du dig helst i värmen? Med skugga och ett dopp i sjön.
 2. Vad för törstsläckare föredrar du? Vatten, gärna med bubblor.
 3. Förändras dina matvanor under sommaren? Frossar på färska bär.
 4. Hur varmt är för varmt? Allt över +25 kan jag avstå från. Över +30 är inte behagligt. (Jag ska aldrig åka till Indien!)
 5. Vad är mest glädjande med värme? Att folk faktiskt verkar gladare och öppnare när vädret är soligt och naturen blommar.
Copyright Klimakteriehäxan

23 kommentarer:

 1. maken som läst hindi får åka till Indien utan mig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det förstår jag. Väldigt varmt. Och trångt.

   Radera
 2. Jag tycker ändå att man upplever värmen utomlands på ett annat sätt än här hemma. Är det för att man är på semester när man är utomlands?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kanske - men det verkar som om många har semester nu också, att döma av folkmängden på gräsytor och stränder!

   Radera
 3. Haha, jag tycker du ska åka till Indien, men åk när det inte är 30 grader. Indien är magiskt =) Ha en fantastisk dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror säkert att Indien är spännande på många sätt, men tror inte jag klarar av trafiken och trängseln ... även bortsett från värmen!

   Radera
 4. Finns många goda bär att äta. Aktar mig dock lite från att frossa, blev mätt på jordgubbar när jag gjorde det. Skugga och vatten är bra svalare. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte föreställa mig att jag skulle kunna föräta mig på några bär över huvud taget!

   Radera
 5. Det blommar verkligen helt fantastiskt i naturen just nu. T.ex. ovanligt mycket blom på vilda nyponbuskarna, så fint. Smultronen börjar mogna nu också, sant smågodis som naturen bjuder på. :)

  SvaraRadera
 6. Värme är helt olika, så mycket beror på fuktighet och vindar. Sedan är man definitivt olika känslig. Innan sonen satte jag stopp vid 25, nu kan jag stå och klippa häcken i 30 graders värme, mannen min säger till mig att sluta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vänjer sig, jag jobbade några år ofta i varmt klimat och blev absolut bättre på att hantera det. Men klippte aldrig häck ...

   Radera
 7. Värme är helt olika, så mycket beror på fuktighet och vindar. Sedan är man definitivt olika känslig. Innan sonen satte jag stopp vid 25, nu kan jag stå och klippa häcken i 30 graders värme, mannen min säger till mig att sluta.

  SvaraRadera
 8. Bubbelvatten är gott när det är varmt ute!

  SvaraRadera
 9. Håller helt med dig, dessutom tycker jag det var förfärliga nyheter om värmen i Sibirien. som om det inte räckte med isbjörnens revir, det går så himla fort och om några få år får folk i Afrika fly hettan för det blir helt omöjligt att bo i vissa områden. Nä fy bubblan så vi ställt till det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma med Indien - en liten temphöjning och det blir obeboeligt för människor, som måste fly! Ruggiga perspektiv! Hur kan nån INTE bry sig???

   Radera
 10. ja, bubbelvatten är läskande. körsbär och jordgubbar älskar jag. och blåbär. läsning i skuggan där det helst fläktar lite är härligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. En liten vindpust behövs verkligen när det är runt 30 plus. Som idag.

   Radera
 11. 30 varme grader er alt for varmt. Man blir bare sittende i skyggen fra en står opp til en legger seg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men i skuggan är det ändå ganska behagligt!

   Radera
 12. 30 grader är helt okej, fast i skuggan. Minns att vi var i Turkiet en gång där termometern visade 44 grader. Det var olidligt. Dricker också gärna vatten för att släcka törsten fast inte med bubbelvatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också varit i Turkiet när det var så varmt att vi bara orkade släpa oss från skuggan ner i havet, fast det var så varmt i vattnet att man knappt blev avsvalkad! Usch!

   Radera