torsdag, juni 25, 2020

Ny läsning i höst

När vi är mitt i det som verkligen känns som högsommar lyckas Mia i bokhörnan tänka på hösten ... Det undviker jag egentligen gärna, ganska länge till och med, men jag rättar in mig i ledet och plockar upp hennes helgfråga ändå!

Har du något boktips från höstens utgivning? undrar Mia först.
Jo det har jag faktiskt, dubbelt upp dessutom. Två författare vars samtliga hittills utgivna (skönlitterära) böcker jag läst kommer ut med nytt i höst. Det gäller Majgull Axelsson, som släpper en roman med titeln "Inställd resa till Sabarmati". Kanske är det dags för ännu en "feel-bad" historia, som hennes genre har utvecklats. Majgull hittar våra ömma punkter och skrämmer liv i gamla dåliga samveten, och det blir alltid väldigt läsvärt.

Karin Alfredsson är besynnerligt och beundransvärt produktiv och redan klar med nästa bok, efter två romaner i västerbottnisk miljö. I höst är Ellen Elg tillbaka, läkaren som engagerar sig i kvinnofrågor när hon tar uppdrag i olika världsdelar. Den här gången, i roman nummer sex, hamnar hon i Ryssland. Samtidigt kommer de tidigare fem ut i pocket. Den om Indien är bäst, om du vill veta ...!

Bonusfråga: Ska du följa bokmässan digitalt?

Har svårt att se mig sitta framför datorn eller med mobilen för att försöka få lite göteborgsk stämning. Det blir liksom ingen riktig bokmässa, tror jag. Som nu inte varit där irl på alldeles för länge, och så blev det inget i år heller!

Copyright Klimakteriehäxan

23 kommentarer:

 1. Alltid kul med tips även om jag ligger lågt med läsning just nu.

  SvaraRadera
 2. Tack för intressanta boktips.

  SvaraRadera
 3. Vill läsa båda två! Tack för tips!

  SvaraRadera
 4. jag har läst många av Majgull Axelssons böcker, men jag tycker att hon är lite ojämn. Karin Alfredsson har jag nog inte läst något av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Men jag är tillräckligt nyfiken för att läsa nästa också! "Vajlett och Rut" är Karin A:s bästa, men det är ingen deckare som de med Ellen Elg är (på sätt och vis).

   Radera
 5. Har läst en av Karin Alfredssons böcker, och den tyckte jag om.
  Det verkar vara en "trend" med digitala mässor just nu, förståeligt. Även mässor vill ju överleva. Fick just idag en undersökning från Stockholmsmässan om vad jag tyckte om det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin skriver bra och har hittat en egen nisch med brott mot kvinnor, bra.

   Radera
 6. Åh Ellen Elg den serien vill jag läsa mer utav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu har hon varit borta ett tag!

   Radera
 7. Det var intressanta tips!

  SvaraRadera
 8. Har nog läst de flesta av Majgull Axelssons böcker och många tycker jag varit bra. Några sådär...Men tackar för tipset och ska ge mig på den här. Karin Alfredsson har jag läst en del av så jag tar gärna den här också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla författare (och krönikörer etc) är väl lite ojämna??? konstigt vore det annars!

   Radera
 9. Tack för tips om böckerna, jag har noll koll på höstens utgivning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att jag råkar veta om de här två beror ju bara på att jag känner författarna, har ingen koll på resten av den s k bokfloden.

   Radera
 10. Visst är det tråkigt med bokmässan!

  SvaraRadera
 11. Majgull Axelsson har jag inte läst något av på väldigt länge, det kanske är dags igen. Skall läsa på litet mer om den här romanen. Tack för tips!

  Annette

  SvaraRadera
 12. Jag blev också väldigt sugen på Majgull Axelssons bok. Jag heter inte Miriam och Aprilhäxan är mina favoriter av henne. Men Rosario är död klarade jag inte av att läsa. Den var för vidrig vilket gör det ännu hemskare då en hel del barn har det så.

  SvaraRadera
 13. Majgull Axelssons bok ska jag kolla upp! Hon skriver bra, och starkt inkännande.

  SvaraRadera