söndag, juni 28, 2020

Det är serverat – på en Skyltsöndag

Man ska vara rädd om insekter, det predikar de sanna miljövännerna. För de där krypen behövs för det naturliga kretsloppet, de pollinerar (nytto)växter och hjälper på så vis till med matproduktionen.

Jag lyder nog inte riktigt. Slår gärna ihjäl flugor, myggor, bromsar, allt som bits. Fast ulliga humlor får surra vidare, förstås. Inte har jag öppnat insektshotell heller. Och i den mån jag bjuder på lämplig insektsföda beror det främst på att det blir glest mellan gräsklippningsomgångarna.

Den här uppdukade buffén, som "varudeklarerats" för tydlighets skull, finns på bostadsrättsföreningens mark och någon engagerad människa har sett till att informera (för att ingen ska klaga på dålig gräsklippning antar jag). Jag är förvisso ingen expert, men ser det inte lite art- och blomfattigt ut runt skylten? Kanske flygfäna är glada ändå.

Min nästa söndagsskylt sitter på locket till en ask jag köpte i present till Maken. Budskapet får väl anses höra till besvärjelserna. Men tror inte ni också att livet blir lättare och lyckligare om mannen har vett att hålla kvinnan glad och nöjd? Kanske ingen äkta feministisk inställning men det kan jag väl bjuda på för den här gången ...


NÄR får jag "ta ner" den här skylten? Det verkar dröja.
Copyright Klimakteriehäxan

14 kommentarer:

 1. Första skylten står väl lite anspråkslöst där, men kul idé.
  Andra skylten gillas stort. Jag faller för de orden!
  Jodå, allt kommer att bli bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om skylten bara inte är en ursäkt för oklippt gräs??? NÄR blir allt bra, det vill jag så gärna veta ...

   Radera
 2. jag är oerhört mån om insekter, har aldrig använt gifter, det råder biologisk mångfald i vår trädgård, inga skador på rosor eller frukt och bär... skadeinsekterna ter upp varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mygg äter inte upp varandra, de äter mig. Men i år har det inte synts till så många. Än

   Radera
 3. Insekter i all ära, fina kan de ju vara men helst får de vara fina på utsidan av vardagsrumsfönstret ;)

  Instämmer där, är min fru glad så är jag glad, ett faktum så gott som något annat.

  Ha de gött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen, det är utsidan som gäller! Hoppas din fru är glad! :-D

   Radera
 4. Första året när sonen var född så idkade jag blomsteräng jag med, dvs gräsmattorna fick vara. Och oj så mycket annat det kom upp! Vackert! Men när jag sedan skulle ta tand om gräsmattan igen så visade det sig nog att jag skjutit mig lite i foten, för jisses vad jag fick slita för att få ordning på den igen. Hade jag tagit en stund då och då de första två åren så hade det definitivt varit bättre. Eftersom vi bodde lantligt så fick även åkersorkarna lugn och ro att gräva upp gångar.

  Jättebra initiativ men man kan även göra vackra rabatter för att gynna insekterna.

  Den lilla asken är ju hur söt som helst! Och visst är det så, en påminnelse behövs emellanåt! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rabatter är att föredra, tycker jag! Men såna kräver mycket jobb, precis som din gräsmatta. Asken är i dagligt bruk! (innehåller numera tandpetare)

   Radera
 5. Insektsbufféer har jag aldrig sett, däremot bi-hotell, som var "inne" 2018 och 2019. Buffén ser aningen klen ut måste jag säga. Det borde väl finnas blommor eller jordgubbar... Vad gäller insekter så är jag precis som du, allt utom humlor får sätta livet till. Skulle kanske låta bina leva om jag skulle se skillnad mellan en geting och ett bi.
  Asken är ju en helt oskyldig och mycket diplomatisk hint till maken. Smart:-)
  Sista skylten får nog hänga med ett tag till. Som jag sa förut, jag kommer att sakna den.
  Två jättefina skyltar. stort tack:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är knappast värt ordet buffé eller hur? Bin försöker jag absolut låta leva. Men ibland är de alldeles för aik-iga ...

   Radera
 6. En insektsbuffé har jag inte sett tidigare. Men bihotell i variation finns det en del av. Nu är jag inget fan av insekter direkt men bin och humlor har jag förståelse för. Bara de inte blir alltför närgångna.
  Asken gillar jag och visst kan den feministiska tanken få lite semester ibland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välfunnet: "den feministiska tanken kan få lite semester" !!!!!

   Radera
 7. Ja något artfattigt såg det ut, men man kanske måste börja någonstans? Locka tillbaka arterna genom att inte klippa ner gräset? Initiativet är lovvärt om du frågar mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visade en liknande skylt i april, lika artfattigt där som här!

   Radera