måndag, juni 15, 2020

I sommarens soliga dagar ...

... har jag haft badviken alldeles för mig själv, om man undantar stimmet med fiskyngel som snurrade runt mina fötter, abborrarna som plaskade i min närhet och anden som kvackade runt inne i vassen, medan två par kanadagäss verkade vänta på att jag skulle lämna fältet fritt.

Fantastiska sommardagar i Barndomslandet helt enkelt. Då får man överse med att de lokalt producerade jordgubbarna kostar 70 kronor litern. Jag köpte gårdagens skörd, för "bara" 60 spänn ...

Känner mig faktiskt lite röd i ansiktet, fast bara lite lagom. Porträttbilden är alltså inte helt med sanningen överensstämmande.
I vattnet är det alla gånger tjugo väldigt badbara grader. Copyright Klimakteriehäxan

10 kommentarer:

 1. Nu vet jag inte om jag skulle vilja bada i det sällskapet, inte i den vattentempen heller, men jag är ju ingen riktig viking heller;-)
  Ja, det gick ju knappast att undvika att bli röd/brun de senaste dagarna. Det är ju nu man ska ladda batterierna både invärtes och utvärtes;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men fågel och fisk hör väl hemma i alla sjöar? Varför skulle man inte bada med dem? Maneter, däremot, är blötdjur som får mig att avstå en simtur direkt.

   Radera
 2. tja, hur länge skulle du huka dig och plocka i ett jordgubbsland för 60 kr...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle nog avstå helt. Å andra sidan skulle det inte ta många minuter, bären är stora! I eget land skulle jag plocka med förtjusning, utan betalning ...

   Radera
 3. Härligt! Förstår att du njuter och hur duktig man än är så tillhör det liksom att bli lite röd i ansiktet och armar. Bara lite, inte för mycket.

  Och jag hoppas att jordgubbarna smakade riktigt gott! F-n vilket pris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gubbarna var väldigt goda. Åt dem med nåt som närmast liknar vördnad ...

   Radera
 4. på Hisingen är gubbarna dubbelt så dyra, helt ok för även plockarna ska ha lön

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr i världen hade de uselt betalt. Har kanske blivit bättre.

   Radera
 5. som tröst så kommer jordgubbspriserna halveras efter midsommar :)

  SvaraRadera